Sektör Toner Dolum » Doktorlar
Yayınlama Tarihi 04 Temmuz 2019
Telefon +902122202222
Resmi Web Sitesi https://www.dralpercelik.com/
Tip 1 Diyabet Görülme Riski Olan Kişiler

· Aile yakınlarının herhangi birinde tip 1 diyabet rahatsızlığı olan kişiler, mutlaka yıllık olarak check up yaptırmalı veya doktor kontrolünde laboratuvar sonuçları vermelidir. Kontrol edilmediği veya aksatıldığı takdirde, tip 1 diyabet ciddi ilerleme göstermiş olabilir.

· Tip 2 diyabet, kendini pek fazla belli etmeyen ve genellikle obezite problemi ile ilişkilendirilen bir rahatsızlıktır. Tip 2 diyabette, beta hücreleri yeterince insülin sağlayamamaktadır. Fakat beta hücrelerinin tahribatı ve öldürülmesi gibi bir problem kesinlikle yoktur. Bu nedenle çoğu zaman kişi hastalığının bile farkında değildir. Ama maalesef ailesinde ve yakınlarında çok fazla tip 2 diyabet rahatsızlığı olan kişiler de birinci dereceden şüphelidir. Her yıl mutlaka tip 1 diyabet testlerine girmeli, en ufak bir belirtide doktora başvurmalıdır.

· Gebelik sırasında diyabet türlerinden herhangi birine yakalanmış olan kadınlar, mutlaka düzenli olarak test yaptırıp gidişatı kontrol ettirmelidir. Çünkü diyabetin hangi türü olursa olsun, gebelik döneminde böyle bir oluşum gerçekleşmişse, tip 1 diyabete yakalanma olasılığı çok yüksektir.