BAFRA’DA KARABAŞ YAYLASI ŞENLİKLERİ YAPILDI

Başkaya ve Çevre Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği 20. Karabaş Yayla Şenlikleri geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Haydar Yıldırım
BAFRA’DA KARABAŞ YAYLASI ŞENLİKLERİ YAPILDI

Başkaya ve Çevre Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği 20. Karabaş Yayla Şenlikleri geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Pandemi döneminde yapılamayan Karabaş Yayla şenliklerinin bu yıl geniş katılımla 20.si düzenlendi.

Düzenlenen Programa Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, İyi Parti Bafra İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz ve yönetimi , Yeniden Refah Partisi Bafra İlçe Başkanı Bilal Arslan ve yönetimi, STK Başkanları, İş insanları , çok sayıda esnaf, il dışından gelen vatandaşlar ve İlçeden gelen vatandaşlar ile çevre köylerden gelen vatandaşlar ve Başkaya köyü sakinlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Program Saygı Duruşu, istiklal marşı ve kuranı kerim tilaveti ile başladı. Programda açılış konuşması ile başlayan Başkaya ve Çevre Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüseyin Ege gelen misafirlere Teşekkür ederek her yıl bu şenliklerin daha geniş katılımla yapılacağını söyledi.

Dernek başkan yardımcısı Cemalettin Cankurt katılım sağlayan protokol üyelerine misafirlere konuşma yaptı. Dernek faaliyetleri ve yapılan program hakkında konuşan Cankurt 20. karabaş yaylası şenliklerinin devletimizin ve Milletimizin birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdiğini ve bu programların sürekliliğini sağalacaklarını ifade etti. Ayrıca programın gerçekleşmesi için fedakârlık gösteren yönetime ve dernek üyelerine Teşekkür etti.  Festivalin yapılmasında emeği geçenlere Başkaya ve Çevre Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetimi Plaket taktim etti.

Plaket taktiminin ardından Geleneksel olan Karabaş Yayla Şenlikleri keşkek ağası seçimi yapıldı. Keşkek Ağalığına aday olarak geçen dönemin ağası olarak Yusuf Cankurt, Şenol Şimşek, Turgay Civelek, Tarık Erol, İsmail Çağlayan, Mehmet Şadi katıldı. Ağalık için yarışan adaylardan 20. Karabaş Yayla Şenlikleri Keşkek Ağası Turgay Civelek oldu

Keşkek Ağası Turgay Civelek  İlk keşkeği misafirlere kendisi ikram ederek. Yapılan Keşkeklerin misafirlere dağıtımını başlattı.

Program misafirlere verilen ikramlarla devam etti. Şenliklere gelen misafirler Davul Zurna eşliğinde ve Müzizyen eşliğinde söylenen şarkılara eşlik ederek doyasıya eğlendi.

Karabaş Yaylası şenliklerine ailece gelen misafirler piknik için geniş bir alana yayılarak ayrı ayrı yerlerde mangal ve semaverlerini yakarak şehrin sitresinden uzak Karabaş yaylası manzarasının verdiği huzur ile güzel bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.

Katılımın büyük ölçüde olduğu program akşam saatlerinde sona erdi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2022, 19:13

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER