“Bizim için her can önemlidir”

İlkadım Belediyesi sağlık ekipleri gelen bir ihbarı değerlendirerek yaşam mücadelesi veren yavru kedi ve annesini zaman kaybetmeden Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ne götürerek hayata tutunmasını sağladı. Enfeksiyondan gözlerini kaybeden yavru kedinin şimdi sıcak bir yuvası var.

Sokağa çıkma yasağı ile hayatta kalma mücadelesi veren sokak hayvanlarına İlkadım Belediyesi Sağlık İşleri ekipleri yaşam desteği oluyor. Alo 153 ihbar hattına gelen şikayeti değerlendiren sağlık işleri ekipleri Hastanebaşı Mahallesi Gülistan Sokak’ta  enfeksiyondan dolayı gözlerini kaybetme noktasına gelen yavru kediye ve hasta annesini müdahale etti. Zaman kaybetmeden bulunduğu yerden alınan anne ve yavrusu Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüldü. Ekipler tarafından adına şanslı konan yavru kendi ve annesine kapsamlı olarak muayene edilerek tıbbi müdahalelerde bulunuldu.

“Sağduyulu vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz”

Tahminen 6 aylık olan yavru kedinin enfeksiyondan dolayı her iki gözünün kaybetme noktasına geldiğini söyleyen  İlkadım Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Onur Akça; İltihaplaşma oluşan kediye Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ne götürerek gerekli tedavileri için başlandı. İlçemizde sahipsiz veya güçten düşmüş sokak hayvanlarına yardım için haftanın her günü çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her zamankinde daha çok ilgi ve sevgi muhtaç olan can dostlarımızı her zaman koruyan, sağduyulu vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
 

“Bizim için her can önemlidir”

Hayvan dostu bir şehir olarak sahipsiz hayvanlara ilçemizde her zaman sahip çıkmaya devam edeceklerini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş;” Hayvanların hayatına da büyük önem veriyoruz. Bu zorlu süreçte yardım ve desteğe ihtiyacı olan can dostlarımıza Sağlık İşlerine bağlı ekiplerimizi sokak hayvanları için şehrin muhtelif yerlerine büyüklü ve küçüklü beslenme noktaları oluşturarak  bu noktalara düzenli olarak yemek ve su bırakıyoruz. Bizim için her can önemlidir. Sizler de hayatı birlikte paylaştığımız can dostlarımız hayvanlara bir el uzatıp onlar için bir kap yemek, bir kap su, sıcak bir yuva vererek onları mutlu edebilirsiniz” diye konuştu.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2020, 13:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER