Samsun'da elektrikli otobüsleri kullanacak şoförlere eğitim veriliyor

Samsun'da, şehir içi toplu taşımada kullanılacak, ASELSAN'ın pillerini yapacağı yerli üretim elektrikli otobüsleri sürecek şoförlere teknik ve uygulamalı eğitim veriliyor.

Samsun'da elektrikli otobüsleri kullanacak şoförlere eğitim veriliyor

SAMSUN (AA) - Samsun'da, şehir içi toplu taşımada kullanılacak, ASELSAN'ın pillerini yapacağı yerli üretim elektrikli otobüsleri sürecek şoförlere teknik ve uygulamalı eğitim veriliyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte yürütülen Samsun Büyükşehir Belediyesinin bünyesine katacağı yeni elektrikli otobüslerin devreye alınması için hazıklıklar sürüyor.

Samsun'un toplu taşıma hizmetlerinde fosil yakıtlı taşıma araçları yerine yenilenebilir enerji kaynakları ile Türkiye'de ilk olarak ultra hızlı şarj özelliğine sahip elektrikli otobüslerin kent içinde muhtelif hatlarda kullanılması hedefleniyor.

Bu çerçevede, güzergah analizleri, sürücü davranışları, durak indi-bindi analizleri dikkate alınıyor. Şarj istasyonlarının kurulumu ve test aşamaları bir taraftan devam ederken bir taraftan da Samsun Büyükşehir Belediyesi elektrikleri otobüsleri kullanacak şoförleri eğitimden geçiriyor.

Ulaşım Daire Başkanlığında 3 günlük gruplar halinde gerçekleştirilen eğitimleri ASELSAN yetkilileri veriyor. Otuz şoför ve 6 amirin katıldığı eğitim programında şoförlere teorik eğitim, araç üzerinde pratik eğitim ve uygulamalı sürüş teknikleri anlatıldı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, yakın gelecekte elektrikli otobüslerin tüm toplu ulaşımda devreye alınacağını ifade etti.

Demir, "Filomuza dahil ettiğimiz yeni elektrikli otobüslerimizin 5 adedi geldi, 15'i de kısa bir süre sonra gelecek. Şoförlerimizin eğitimlerine başladık. Önce teknik ve teorik, ardından da pratik sürüş eğitimleri veriliyor. Şoförlerimiz eğitimlerle hem iki otobüs arasındaki farkları öğreniyor hem de karşılaştıkları zor bir durumda ne yapmaları gerektiği konusunda pratik eğitim alıyor. Tüm derdimiz daha huzurlu, konforlu bir toplu taşımayı kentimizde hayata geçirmek." ifadelerini kullandı.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2022, 22:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER