15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

- Artvin'de etkinlikler kapsamında "15 Temmuz Şehitlerini ve Gazilerini Anma ve Din Görevlileri Birlik, Beraberlik ve Dayanışma" programı düzenlendi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

ARTVİN (AA) - Artvin'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında "15 Temmuz Şehitlerini ve Gazilerini Anma ve Din Görevlileri Birlik, Beraberlik ve Dayanışma" programı organize edildi.

İl Müftlüğü ve Diyanet-Sen Artvin Şubesi koordinesinde Kafkasör Yaylası'nda düzenlenen etkinliğe Vali Ömer Doğanay, Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, İl Müftüsü Kemal Uçkun, Diyanet-Sen Artvin Şube Başkanı Osman Başkan, din görevlileri ve davetliler katıldı.

Vali Doğanay, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi 249 şehit verildiğini ve 2 binden fazla kişinin de gazi olduğunu anımsattı.

Şehitlere rahmet, gazilere şifa dileyen Doğanay, "Milletimiz 15 Temmuz'da bağımsızlığına sahip çıktı. Milletimizin bu acıları bir daha yaşamamasını temenni ediyorum." dedi.

Diyanet-Sen Artvin Şube Başkanı Osman Başkan ise 15 Temmuz hain darbe girişimini unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Milletin birlik ve beraberlik içerisinde hainlere karşı dik duruşunu asla unutmayacağız. Gece minarelere çıkıp selalar okuyan, düşmana korku salıp dosta güven veren din görevlilerimizi asla unutmayacağız. O gün hayata veda eden ancak Allah'ın huzuruna şehit olarak gidenleri ve gazilerimizi asla unutmayacağız."

Kur'an-ı Kerim okunan ve dua edilen etkinlik, ramazanda hatimle teravih namazı kıldıran hafızlara Vali Doğanay tarafından plaket verilmesinin ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER