15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun Tosya ve İnebolu ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde, 15 Temmuz hain darbe girişimini konu alan...

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun Tosya ve İnebolu ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde, 15 Temmuz hain darbe girişimini konu alan resim sergisi Cumhuriyet Meydanı'nda açıldı.

Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Murat Demirci, serginin açılışında yaptığı konuşmada, şehitlerin ve gazilerin 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle ve dirayetleriyle tarih yazdıklarını belirterek, "Şanlı bayrağımızın dalgalandığı mukaddes vatan topraklarımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anarken, kahraman gazilerimize de şükranlarımı sunarım." İfadelerini kullandı.

Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Tosya İlçe Emniyet Müdürü Cenk Demir, Tosya İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Emin İyican, AK Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi, CHP Tosya İlçe Başkanı İsmail Okuducu, MHP Tosya İlçe Başkanı Mustafa Dündar Özurgancı ile birlikte serginin açılış kurdelesini kesti.

Kaymakam Pişkin, daha sonra beraberindekilerle birlikte sergiyi gezdi.

- İnebolu

İnebolu ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehit mezarlarına ziyaret gerçekleştirildi.

Kaymakam Atakan Atasoy, Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Yavuz ve protokol üyeleri, ilçeye bağlı Erkekarpa, Belen, Dibek ve Çubuk köylerinde bulunan şehit mezarlarını ziyaret etti.

Ziyaretlerde, İlçe Müftüsü Abdullah Bora tarafından Kur'an-ı Kerim okunup dua edildi.

Kaymakam Atasoy ve beraberindekiler, mezarlık ziyaretlerinin ardından şehit ailelerine de ziyaret gerçekleştirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER