2020'de Türkiye ve Dünya'da yaşanan felaketler Kıyamet’in habercisi mi?

2020 yılının ilk çeyreğini yaşadığımız bu günlerde Türkiye ve Dünya’da bir takım felaket olarak nitelendireceğimiz hadisler yaşanıyor. Depremler, şehit düşen kahraman askerlerimiz, pistten çıkan uçak derken diğer ülkelerde ise bazı vahim olaylar yaşanıyor.

2020'de Türkiye ve Dünya'da yaşanan felaketler Kıyamet’in habercisi mi?

2020 yılının ilk çeyreğini yaşadığımız bu günlerde Türkiye ve Dünya’da bir takım felaket olarak nitelendireceğimiz hadisler yaşanıyor. Depremler, şehit düşen kahraman askerlerimiz, pistten çıkan uçak derken diğer ülkelerde ise bazı vahim olaylar yaşanıyor.

ELAZIĞ DEPREMİ ÖLÜ VE YARALI SAYISI


45 kişinin sağ kurtarıldığı arama kurtarma çalışmaları, enkaz altındaki son vatandaşımıza da ulaşılmasıyla tamamlanmıştı. Son durumda, deprem nedeniyle 41 vatandaşımız hayatını kaybetti. Deprem sonrasında hastanelere başvuran 1.607 vatandaşımızdan 1.523’ü taburcu edilmiş olup; 16’sı yoğun bakımda olmak üzere 84 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir.

ÇİN’DE ÖLÜ SAYISI 564 OLDU

Çin’de, koronavirüsten son 24 saatte yaşanan can kaybı 73, tespit edilen vaka sayısı ise 3 bin 694 olarak açıklandı.

Çin’de yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgını nedeniyle can kaybı 564’e, virüs bulaştığı teşhisi koyulan kişi sayısı ise 28 bin 18’e çıktı.

Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, ülke genelinde hızla artan 2019-nCoV salgını nedeniyle ölenlerin sayısı biri Hong Kong'da 563'ü Çin ana karasında olmak üzere 564’e yükseldi.

Virüsten etkilenenlerin sayısı, 3 bin 859’unun durumu ciddi olmak üzere 28 bin 18, durumu şüpheli olanların sayısı ise 24 bin 702 olarak açıklanırken, müşahade altına alınanların sayısı da 186 bin 354’e ulaştı.

Ayrıca koronavirüs tespit edilen vaka sayısı Çin anakarası dışında Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde 21’e, Makau Özel İdari Bölgesi’nde 10’a yükseldi. Bugüne kadar taburcu edilen hasta sayısı ise 1153 oldu.

VAN’DA ÇIĞ FELAKETİ

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Bahçesaray'da çığın altında kalan minibüsteki 2 kişiyi arayan ekiplerin üzerine de çığ düştüğünü söyledi.

Üst üste iki çığ hadisesinden dolayı acı kayıplarının olduğunu belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şunları söyledi: "Bugün adli tıpa giden vefat eden sayısı 33 oldu. Sabahtan itibaren adli tıpa giden sayısını sürekli vermeye çalışıyoruz. Dün de 5 kaybımız olmuştu. Dün iki vatandaşımız hem şoför hem de bir belediye görevlisi çığ altında kalmıştı. Bugün onlar için bir kurtarma söz konusuydu. Bugün de biz iki kişi olduğunu değerlendiriyoruz ama arkadaşlarımız 3 olduğunu görmüşler." Dedi.

UÇAK PİSTTEN ÇIKTI

İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait içerisinde 177 yolcu ve 6 mürettebat bulunan uçak, inişten sonra Sabiha Gökçen Havalimanında pistten çıktı. Kazada üç kişi hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait uçak, inişten sonra Sabiha Gökçen Havalimanında pistten çıktı.

Konunun aktarılması üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Uçakta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

REJİM GÜÇLERİ TARAFINDAN ŞEHİT EDİLEN KAHRAMANLARIMIZ

Rejim güçleri İdlib'de Türk askerlerini hedef aldı.

Saldırıda 7 asker ve 1 sivil personel şehit oldu, 13 asker de yaralandı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan yazılı açıklamada, İdlib'de çatışmaların önlenmesi amacıyla bölgeye takviye gönderilen Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına, rejim güçleri tarafından yoğun topçu atışı ile saldırıda bulunulduğu hatırlatıldı.

SOMALİ’DE ÇEKİRGE İSTİLASI

Somali, ‘çekirge istilası’ nedeniyle acil durum ilan etti

Etiyopya ve Kenya gibi ülkelerde de çekirgelerden kaynaklı sorun yaşanıyor. Ancak, bu sorun nedeniyle ulusal acil durum ilan eden ilk ülke Somali oldu.

Ocak ayında Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü, bölgede çekirgelerle mücadele edilmesi için uluslararası kamuoyuna yardım çağrısı yapmıştı.

Uzmanlara göre 2019 sonundaki şiddetli yağışlar, çekirgeler için ‘ideal yaşam koşulu’ oluşturdu.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2020, 10:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER