29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

TOKAT (AA) - Tokat'ın Yeşilyurt, Turhal ve Erbaa ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.Yeşilyurt Kaymakamı Muhammed Sait Baytok ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Muhsin Yılmaz vatandaşların ve öğrencilerin bayramını...

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

TOKAT (AA) - Tokat'ın Yeşilyurt, Turhal ve Erbaa ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

Yeşilyurt Kaymakamı Muhammed Sait Baytok ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Muhsin Yılmaz vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Kaymakam Baytok, törende yaptığı konuşmada, "Milletimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak birlik ve beraberlik içerisinde hoşgörüsünü, sağduyusunu kaybetmeden ilerleme yolunda sağlam adımlarla yürümeye devam edecektir." ifadesini kullandı.

Öğrencilerin şiirler okuduğu tören, halat çekme yarışması, halk oyunu ve tekvando gösterisinin ardından sona erdi.

Programa İlçe Jandarma Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Engin Şentaş, İlçe Emniyet Amiri Erdem Arslan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kurum müdürleri, gaziler ve şehit yakınları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Turhal

Turhal ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, Turhal Kaymakamı Ali Gökay ve Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler'in öğrencileri ve halkın bayramını kutlaması ile başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Gökay, milli bayramların içindeki en önemli bayramın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı olduğunu dile getirdi.

Törende öğrencileri şiir okuyarak halk oyunları gösterisi sundu.

- Erbaa

Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önündeki törende, günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Erbaa Kaymakamı Bülent Karacan, vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Öğrencilerin şiir okuduğu tören, halk oyunları ve bayrak gösterisinin ardından sona erdi.

Programa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER