AGD’DEN UMRE ÖDÜLLÜ SİYER-İ NEBİ YARIŞMASI

Anadolu Gençlik Derneği’nin Türkiye genelinde ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlemiş olduğu “Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması”’nın Samsun ayağı 16 Aralık 2017 Cumartesi günü saat 11.00’de tüm ilçelerde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

AGD’DEN UMRE ÖDÜLLÜ SİYER-İ NEBİ YARIŞMASI

14 BİN ÖĞRENCİMİZ EFENDİMİZİN (S.A.V) HAYATINI OKUDU

Yarışma hakkında bilgi veren; AGD Samsun Şubesi Planlama ve Organizasyon Komisyon Başkanı Mehmet YAZGAN Siyer-i Nebi Sınavının bu yol 5.sini yaptıklarını belirterek:

“Siyer- Nebi sınavı Ortaokul, İmam Hatip Ortaokulu, Lise, İmam Hatip Lisesi, Meslek Liseleri ve Açıköğretim Lisesi öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Samsun merkez ve ilçelerinde 14 bin öğrenci Peygamberimiz (s.a.v)’in hayatını okuyarak sınava hazırlandı. Kaynak kitap olarak Lise öğrencileri Dr.Şerafettin Kalay’ın ‘Alemlere Rahmet Olarak Gönderilen Elçi’ kitabını, ortaokul öğrencileri ise Eb-ul Hasan Ali En-Nedvi’nin Son Peygamber Hz.Muhammed adlı kitabını kullandı.

Sınav 80 okulda 700 gözetmen, 80 okul sorumlusu, 17 ilçe sorumlusu eşliğinde gerçekleşti. Öğrencilere sınav evrakının yanında bir paket içerisinde kalem, silgi ve kalemtıraş hediye edildi. Bazı ilçelerimizde velilerimize ve öğrencilerimize yöresel yemekler ikram edildi.

Okul girişlerine “Hoş geldiniz’’ pankartı asıldı. Sınava giren öğrencilerimizin velileri de sınav süresince okul önünde heyecanlı bekleyiş içerisindeydiler.” dedi.

PEYGAMBER AŞKI ENGEL TANIMADI

Mehmet Yazgan Siyer-i Nebi sınavına bir milyona yakın öğrencinin başvurduğu belirterek “Türkiye genelinde katılım yüksek bir şekilde gerçekleşti. Bütün gözetmenlere sınav esnasında anlık bilgilendirme mesajları gönderildi.

Peygamber aşkı engel tanımadı. 19 Mayıs ve Atakum ilçelerinde sınava giren engelli öğrencilerimiz için özel ortamlar hazırlandı ve sınava girmeleri sağlandı.” dedi.

ÖDÜLLENDİRMELER 31 ARALIK 2017’DE MEKKE’NİN FETHİ VE KUDÜS GECESİNDE YAPILACAK

Konuşmasının sonunda yarışmada dereceye girenlerin ödüllendirileceğini söyleyen Anadolu Gençlik Derneği Samsun Şubesi Planlama ve Organizasyon Komisyon Başkanı Mehmet Yazgan “İl genelinde dereceye giren öğrencilerimiz umre, tam altın, yarım altın, çeyrek altın, tablet ve bisiklet başta olmak üzere çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek. Sınav sonuçları 31 Aralık 2017 günü www.efendimizinizinde.com adresinden açıklanacak. Hediyelerimiz il ve ilçe merkezlerinde yapılacak olan “Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi” programlarında öğrencilerimize takdim edilecek. Ben başta Genel Merkezimiz olmak üzere Samsun Şubemiz adına sınava giren tüm öğrencilerimize, öğrencilerimizi sınav yerlerine kadar getiren velilerimize, gözetmenlerimize, okul sorumlularımıza, ilçe sorumlularımıza ve ayrıca bu yarışmanın ülke genelinde organize edilmesinde bizlere büyük destek veren Milli Eğitim Bakanlığımıza ve taşra teşkilatlarına çok teşekkür ediyoruz.”

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER