banner223

AK Parti heyeti sel felaketi yaşanan Bozkurt'ta incelemelerde bulundu

- AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş: - "Sel veya yangın felaketi, şurası, burası diye bir tercihte bulunarak gelmiyor. Bu tür felaketler karşısında yardımlaşma duygularımızı zedeleyecek her türlü partizanca çalışmanın dışında olmamız lazım. Bu iş siyasetle ilgili bir iş değildir. Özellikle sosyal medya üzerinden bu tür felaketler karşısında vatandaşlarımızı yanlış yönlendirmek isteyenlere de bu felaketlerden ders almalarını tavsiye ederiz" - "Kimsenin, 'siyaset yapıyorum' diye insanların morallerini bozmaya hakkı olmadığının altını çizmek isterim. Dolayısıyla bunun hep beraber altından kalkacağız"

AK Parti heyeti sel felaketi yaşanan Bozkurt'ta incelemelerde bulundu

KASTAMONU (AA) - AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Sel veya yangın felaketi, şurası, burası diye bir tercihte bulunarak gelmiyor. Bu tür felaketler karşısında yardımlaşma duygularımızı zedeleyecek her türlü partizanca çalışmanın dışında olmamız lazım. Bu iş siyasetle ilgili bir iş değildir. Özellikle sosyal medya üzerinden bu tür felaketler karşısında vatandaşlarımızı yanlış yönlendirmek isteyenlere de bu felaketlerden ders almalarını tavsiye ederiz." dedi.

Kurtulmuş ve beraberindeki AK Parti heyeti, sel felaketi yaşanan Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde incelemelerde bulundu.

Bozkurt Afet Koordinasyon Merkezi'nde yetkililerden afet sonrası yapılan çalışmalara ilişkin bilgi alan Kurtulmuş, daha sonra sel felaketinde hayatını kaybeden Arda Yasin Kalabalık ve Yusuf Eymen Genç'in cenazesine katıldı.

Kurtulmuş, cenazenin ardından Bozkurt Belediyesinin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Bozkurt halkının yanında olduklarını bir kere daha göstermek, yaralarını sarmak ve çalışmaları yakından görmek için geldiklerini söyledi.

Gecenin geç saatlerine kadar çalışmaları sürdüreceklerini belirten Kurtulmuş, "Bu, bir afet kelimesiyle de açıklanabilecek bir durum değil. Gördüğümüz manzara aslında, Bozkurt'ta yaşananın bir afet olmanın çok ötesinde, tabiri yerindeyse bir küçük kıyamet gibi olduğudur. Önüne gelen her şeyi yıkan büyük bir sel baskını ve felaketiyle karşı karşıya kaldık." diye konuştu.

Kurtulmuş, sel felaketinin yaşandığı ilk andan itibaren tüm kurum ve kuruluşlarca olaya müdahale edildiği için yaraların hızlı şekilde sarılmaya başladığını vurgulayarak, afetin izlerinin tamamıyla silineceğini, yaraların sarılarak durumun telafi edileceğini dile getirdi.

Bu tür büyük afetler karşısında üç önemli konunun birlikte olması gerektiğine dikkati çeken Kurtulmuş, "Bunlardan birisi çok kuvvetli siyasi irade, ikincisi çok donanımlı, birikimli kurum ve kuruluşların varlığı, üçüncüsü ise sahada gerçekten bütün gücüyle, bütün gönlüyle, bütün ruhuyla çalışan samimi, gayretli insanların varlığıdır." ifadesini kullandı.

Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve millete başsağlığı dileyen Kurtulmuş, "Bizim yüreğimiz yanıyor, bizim içimiz yanıyor. Kim bilir ana babalarının, akrabalarının, eşlerinin, dostlarının kalbi nasıl yanıyordur, bunu yakından hissediyoruz." diye konuştu.

Kurtulmuş, bu vesileyle sel bölgesindeki arama kurtarma ve temizlik çalışmalarında görev alan herkese teşekkür ederek, "Milletimiz bu tür felaket anlarında, bu tür büyük yıkımlar sırasında ve sonrasında bir şeyi daha ortaya koyuyor. Aslında milletimizin ruhunda var olan önemli yardımlaşma, dayanışma, diğerkamlık duyguları da ortaya çıkıyor. Aynı şekilde burada çok sayıda gönüllü kardeşimizin de gelerek çalışmalara katıldığını müşahede ettik. Allah hepsinden razı olsun." dedi.

- "Milletimizin ortak acısı ve ortak sorumluluğudur"

Bu tür acıların bütün milletin ortak acıları olduğuna işaret eden Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Sel veya daha önce yaşadığımız yangın felaketi, şurası, burası diye bir tercihte bulunarak gelmiyor. Bu tür felaketler karşısında yardımlaşma duygularımızı zedeleyecek her türlü partizanca çalışmanın dışında olmamız lazım. Bu iş siyasetle ilgili bir iş değildir. Özellikle sosyal medya üzerinden bu tür felaketler karşısında vatandaşlarımızı yanlış yönlendirmek isteyenlere de bu felaketlerden ders almalarını tavsiye ederiz. Bu, milletimizin ortak acısıdır, milletimizin ortak sorumluluğudur. İnsanları görüyorsunuz. Hiç bilmediği bir yere gelip bu çalışmalara katılan kardeşlerimiz var. Burada kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan ama bunu görev bilinci ve memuriyet zihniyetiyle değil, vatan sevgisi, vatanseverlik borcuyla, insanlık ödevi olarak yapan kardeşlerimiz var. Kimsenin, 'siyaset yapıyorum' diye insanların morallerini bozmaya hakkı olmadığının altını çizmek isterim. Dolayısıyla bunun hep beraber altından kalkacağız, milletçe altından kalkacağız."

Kurtulmuş, sel felaketinin ardından yapılan çalışmalarla ilgili 7 bakanın bölgeye geldiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

"Bugün buraya geniş bir heyet olarak gelmemizin sebebi, bugün bakan arkadaşlarımız Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı için Ankara'ya geçip bu felaketle ilgili sunumlarını yapacaklar, bundan sonrasıyla ilgili kararların alınması için katkı sunacaklar. Sahanın boş kalmaması, buradaki çalışmalara duruşumuz, karınca misali yerimizi belli etmek, buradaki vatandaşlarımıza kardeşlik vazifemizin gereğini yerine getirmek için buradayız. Arkadaşlarımız köylere kadar dağılıp oralarda incelemeleri yapıyorlar."

Kurtulmuş, daha sonra beraberindeki heyetle ilçe çarşısında incelemelerde bulundu. Esnafa "geçmiş olsun" dileklerini ileten Kurtulmuş, vatandaşların sel sırasında yaşadıklarını ve taleplerini dinledi.

İncelemelere AK Parti'den Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Genel Sekreter Fatih Şahin, Ar-Ge ve Eğitim Başkanı Mustafa Şen, Genel Başkanvekili Yardımcıları Fethan Baykoç, Ahmet Büyükgümüş, Hasan Turan ve Mustafa Canbey, Ar-Ge ve Eğitim Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan, Genel Sekreter Yardımcısı Cem Şahin, MKYK Üyesi Seda Sarıbaş ve İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de katıldı.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER