banner221

Alman spor giyim markası, Türkiye’deki üretimini depremzedeler için battaniyeye dönüştürdü

- Smilodox Üst Yöneticisi Uwe Schüder:- "Türkiye’ye teşekkür etmek istiyorum ve bu yüzden de buradaki üretimi battaniyeye çevirdik"- "Battaniye ve diğer yardım malzemelerinin yanı sıra bir bağış kampanyası da başlattık. Şu ana kadar 43 bin 851 avroya yakın bir para topladık ve bunun devamını bekliyoruz"

Alman spor giyim markası, Türkiye’deki üretimini depremzedeler için battaniyeye dönüştürdü

İSTANBUL (AA) - ABDULSELAM DURDAK- Merkezi Almanya’nın Hamburg kentinde bulunan spor giyim markası Smilodox, Türkiye'deki üretimini, afetzedelere dağıtmak üzere polar battaniye üretimine kaydırdı.

Ürünlerinin yüzde 95'ini İstanbul'daki Şımart Tekstil aracılığıyla üreten, Türk ortaklı Alman markası Smilodox, deprem bölgelerinde battaniye gibi acil ihtiyaç duyulan kış malzemeleri üretmek ve bunları Türkiye'deki afetten etkilenen kişi ve ailelere dağıtmak için mevcut tüm araçları kullanıyor.

Şirket ayrıca bebek ve hijyen ürünlerinden oluşan 44 tonluk malzemeyi de bugün Hatay’a gönderecek.

Bu kapsamda, "Uçan Uwe" olarak da bilinen Smilodox Üst Yöneticisi (CEO) ve fitness fenomeni Uwe Schüder de yerel çalışanlara yardım etmek için 8 Şubat’ta Türkiye’ye geldi.

-"Türkiye'ye teşekkür etmek istiyorum ve bu yüzden de buradaki üretimi battaniyeye çevirdik"

Schüder, şirketin üretim yaptığı Yenibosna’daki tesiste konuya ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Smilodox markası için üretime 10 yıl önce Türkiye’de başladıklarını belirten Schüder, "Türkiye’ye teşekkür etmek istiyorum ve bu yüzden de buradaki üretimi battaniyeye çevirdik. Sosyal medyadaki deprem görüntülerini görünce çok üzüldüm ve bu kararı almam çok hızlı oldu. Ben kendim de bir babayım ve kendi çocuklarımı düşündüm. Onlar bunu yaşasaydı çok üzülürdüm. Bu yüzden bu kararı almam çok kolay oldu ve çok mutluyum bu kararı aldığım için." dedi.

-"Sosyal medyada Türkiye'den büyük destek aldım"

Bu kararı aldığında çevresindekilerin ve takipçilerinin kendisine nasıl böyle bir karar aldığını sorduğunu aktaran Schüder, "Devamında ise Türkiye’den sosyal medya hesaplarımdaki paylaşımlarıma çok büyük destek aldım. Bu beni çok şaşırttı ve bu bana Türkiye’deki kullanıcıların gücünü gösterdi." diye konuştu.

-"Ürünlerin dağıtımını kendi ellerimle yapmak istiyorum"

Uwe Schüder, 44 tonluk malzemeyi tıra yükleyeceklerini ve tırla birlikte Hatay’a doğru kendisinin de yola çıkacağını belirterek, "Oradaki dağıtımı ben kendi ellerimle yapmak istiyorum. Bebek malzemelerini ve bazı hijyen malzemelerini de götürüyoruz. 'Flying Uwe' ismiyle beni sosyal medyadan takip edebilirsiniz. Ben de Hatay’da olacağım. Bu süreçte emeği geçen Türk ortağımız Durucan ailesine ve Şımart Tekstil sahibi Hüseyin beye de teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

-"Bağış kampanyasında 43 bin 851 avro topladık"

Battaniye ve diğer yardım malzemelerinin yanı sıra bir bağış kampanyası da başlattıklarını dile getiren Schüder, şunları kaydetti:

"Şu ana kadar 43 bin 851 avroya yakın bir para topladık ve bunun devamını bekliyoruz. Ayrıca benim markalarımdan sipariş veren müşteriler adına siparişlerin yüzde 10’unu bağış yapıyoruz. Onlar adına bir battaniye de bağış yapıyoruz. 2019’da Avustralya’daki yangında 280 bin avro bağış yapmıştık. Hedefimiz Türkiye için de bu kadar bağış yapmak. Sadece Almanya'yı değil tüm dünyayı Türkiye’ye destek olmaya çağırıyorum. Sadece iş adamları değil herkes yardım etsin lütfen."

Schüder hayat normale döndüğünde kendi markasıyla da Türkiye’de de satışa başlamak istediğini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER