Amasya Valisi Masatlı'dan vatandaşlara aşı çağrısı:

- "İlimizde yoğun bakımda tedavi gören vatandaşlarımızın büyük çoğunluğunun aşısız olması, aşının önemini bizlere maalesef acı bir şekilde göstermiştir"

Amasya Valisi Masatlı'dan vatandaşlara aşı çağrısı:

AMASYA (AA) - Amasya Valisi Mustafa Masatlı, vatandaşlara aşı çağrısında bulunarak, "İlimizde yoğun bakımda tedavi gören vatandaşlarımızın büyük çoğunluğunun aşısız olması, aşının önemini bizlere maalesef acı bir şekilde göstermiştir." dedi.

Valilikte düzenlenen Salgın Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Vali Masatlı, Türkiye'de nüfusa göre en yüksek yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılama oranına sahip ikinci il olan Amasya'da, vakalarda azalış eğiliminin devam ettiğini söyledi.

Vaka artışının yavaşlamasında en büyük etkenin aşılamada gösterdikleri başarı olduğunu ifade eden Masatlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu an itibarıyla ikinci doz aşılamada yüzde 82,4 ile ülkemizde 2. sırada yer almaktayız. Eğitim çalışanlarımızın aşılanmasında da 2. dozda yüzde 90'lara ulaşmış bulunuyoruz. Aşılamadaki bu başarı vaka artışlarını ve buna paralel olarak da hastaneye yatış oranlarını aşağılara çekmiştir. Kış mevsimi kendini hissettirmeye başladı. Havalar tam manasıyla soğumadan lütfen aşılarımızı yaptıralım. Şu anda yoğun bakımda tedavi gören hastalarımızın büyük çoğunluğu hiç aşı olmamış. Bunun sonucunda da hastalığı çok ağır geçiriyorlar. Bu örnekleri göz önünde bulundurarak, sağlımız için aşı olmaktan başka bir yol yoktur. İlimizde yoğun bakımda tedavi gören vatandaşlarımızın büyük çoğunluğunun aşısız olması, aşının önemini bizlere maalesef acı bir şekilde göstermiştir."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER