"Annem Varsa Ben de Varım" diyerek kitap okudular

- Düzce Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Annem Varsa Ben de Varım" projesi kapsamında 37 bin öğrenci, anneleriyle kitap okudu - Vali Zülkif Dağlı: - "İnşallah bu çalışmamız el birliğiyle özellikle annelerin desteğiyle devam edecek. Babaları da bu işin içine katmak istiyoruz"

DÜZCE (AA) - Düzce Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Annem Varsa Ben de Varım" projesi kapsamında 37 bin anne, çocuklarıyla kitap okudu.

Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, projeye yeni katılan aileler bilgilendirildi.

Toplantıda konuşan Düzce Valisi Zülkif Dağlı, projenin 3 yıldır devam ettiğini söyledi.

Dağlı, projenin ilk yıllarında ailelerin büyük desteğini gördüklerini, bu nedenle çalışmayı geliştirdiklerini anlatarak, "Geçtiğimiz yılların da verilerine bakınca bu proje gurur verici. Burada güzel emekler var. En büyük emek annelerin, çocukların ve öğretmenlerindir. İnşallah bu çalışmamız el birliğiyle özellikle annelerin desteğiyle devam edecek. Babaları da bu işin içine katmak istiyoruz." diye konuştu.

- "Öğrenci başına 15 kitap hedefini aştık"

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit de projeyle var olan bilgileri ezberlemek yerine bilgiyi üretip projeler geliştirebilen bir gençlik yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Okulda ve aile içinde anne-baba ve çocuk arasında ortak bir okuma hafızası oluşturmak istediklerine işaret eden Yiğit, şunları kaydetti:

"Aileleri de dahil ederek yola çıktık. Öğrencilerin, evlerde oluşturduğu küçük kitaplıkları dönüşümlü olarak daha çok kitap okuyabilecekleri zenginliğe kavuşturmak istedik. Okullarımızda bu projenin uygulanmasıyla 3-7. sınıflar ile 9. ve 10. sınıflarda eğitim alan 37 bin öğrencimizin, 7 ayda okuduğu kitap sayısı 659 bin 491'i buldu. Proje gereği öğrenci başına 15 kitap hedefini aştık, 17 kitap okuma sayısına ulaştık."

Yiğit, projenin tüm bireyleri eğitime sevk ettiğini vurgulayarak, "Çeşitli sebeplerle eğitim sisteminin dışında kalan kadınların da çocukları aracılığıyla eğitime tekrar entegre olmaları hedeflendi. Eğitimleri yarım kalan velilerimizin, eğitimlerini tamamlamaları için eğitimler düzenlendi." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Dağlı ve protokol üyeleri, öğrencilere ve velilere kitap dağıttı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER