Artvin'de bakır işletmeciliği kursu

ARTVİN (AA) - Artvin Valisi Ömer Doğanay, bakır işlemeciliği kursunu başarıyla tamamlayarak kendi iş yerlerini kuran 3 ev hanımını kabul etti. Vali Doğanay, ev hanımlarını medeni cesaretlerinden dolayı tebrik ederek duyduğu memnuniyetini...

Artvin'de bakır işletmeciliği kursu

ARTVİN (AA) - Artvin Valisi Ömer Doğanay, bakır işlemeciliği kursunu başarıyla tamamlayarak kendi iş yerlerini kuran 3 ev hanımını kabul etti.

Vali Doğanay, ev hanımlarını medeni cesaretlerinden dolayı tebrik ederek duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Kursa özellikle ev hanımları yoğun ilgi gösterdiğine değinen Doğanay, "El emeği göz nurlarıyla adeta bakıra hayat veriyorlar. Ürettikleri bakır süs eşyalarını satarak aile bütçelerine katkı sunuyorlar. Aynı zamanda başta Murgul olmak üzere ilimizin tanıtımına önemli katkı sunuyorlar. Valilik olarak kendilerinin yanlarındayız. Bundan sonra da halk eğitim merkezlerimizde özellikle ev hanımlarına ve bayanlara yönelik olarak çeşitli kurslar açacağız." diye konuştu.

Vali Doğanay'a teşekkür eden ev hanımı Serpil Bayrak da, "Kursu bitirdikten sonra Murgul kaymakamlığı ve Murgul Belediyesi tarafından destek olundu ve bir atölye açıldı. Bu atölyede 3 arkadaş çalışıyoruz. Bakır işliyoruz. Demlikleridir, cezveleridir, fincanlar, sürahidir, eski bakırları tekrardan işlemeye alıyoruz. Ailemize gelir kaynağı olaraktan ek bir gelir oldu. Bakır işleyerek buradan elde ettiğimiz gelirle evimize ekmek götürüyoruz. Bunu mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Ziyaretin sonunda ev hanımları Vali Doğanay'a bakırdan yaptıkları bir fincan takımını hediye etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER