Aslankaya'dan çiftçilere kenevir ekimi uyarısı

SAMSUN (AA) - Kavak Ziraat Odası Başkanı Süleyman Aslankaya, kenevir ekimi yapmak isteyen çiftçilerin izin alması gerektiği uyarısında bulundu.Aslankaya, "Kenevir Yetiştiriciliği ve Kontrolü" Hakkındaki Yönetmelik kapsamında Kavak...

Aslankaya'dan çiftçilere kenevir ekimi uyarısı

SAMSUN (AA) - Kavak Ziraat Odası Başkanı Süleyman Aslankaya, kenevir ekimi yapmak isteyen çiftçilerin izin alması gerektiği uyarısında bulundu.

Aslankaya, "Kenevir Yetiştiriciliği ve Kontrolü" Hakkındaki Yönetmelik kapsamında Kavak ilçesinin de kenevir üretimi sahası içine alındığını belirtti.

Lif, tohum, sap ve benzeri amaçlara yönelik izinli kenevir yetiştiriciliği yapmak isteyen çiftçilerin 1 Nisan'a kadar Kaymakamlık makamına başvuruda bulunması gerektiğini hatırlatan Aslankaya, çiftçilerin kenevir yetiştiriciliğinde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması için belirlenen kurallara uyması gerektiğine dikkati çekti.

İzinsiz kenevir yetiştiriciliği yapan çiftçiler hakkında yasal işlem yapılacağını vurgulayan Aslankaya, kenevir yetiştiriciliği yapmak isteyen çiftçilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması için Tarım ve Orman Müdürlüklerinden gereken bilgileri alabileceklerini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER