banner221

Atakum'da yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Atakum'da yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

SAMSUN (AA) - Samsun'un Atakum ilçesinde, ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi'nde Atakum Milli eğitim Müdürlüğünce düzenlenen ödül törenine, 2021-2022 öğretim yılında bilim, sanat, kültür ve spor dallarında dereceye giren yaklaşık 100 öğrenci katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, burada yaptığı konuşmada, öğrencilerin ders dışı etkinliklerde rol almalarının eğitim öğretim süreci boyunca çok önemli olduğunu söyledi.

Yetik, "Ders dışı etkinlikler fiziksel, duygusal, sosyal ve ahlaki gelişimi destekleyen, akademik çalışmaları zenginleştiren, zamanı doğru ve etkili kullanmayı öğreten, estetik duyarlılık katan, liderlik ve öz disiplin gibi kişisel becerilerin hayatın içinde kullanıp uygulayarak kazanmasını sağlayan çalışmalardır. Bir yıl boyunca derslerinizin yanı sıra okul içi, ilçe, il, bölgesel, ulusal, uluslararası alanlarda yarışmalara katıldınız, ürün ortaya koydunuz, performans sergilediniz ve dereceler kazandınız." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin Atakum'un ismini Türkiye geneline duyurduğuna işaret eden Yetik, "Sizlerden ve ailelerden istediğimiz, sadece test çözen çocuklar, nesiller olmasın. Derslerin yanı sıra sportif, kültürel alanlarda faaliyet gösteren, topluma faydalı bireyler yetiştirmek temel gayemiz. İnşallah gençlerimiz daha ileri seviyelerde ülkemizi temsil etme başarısı gösterir." dedi.

Daha sonra öğrencilere ödülleri Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız ve Yetik tarafından verildi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER