Bafra'da "Bilinçli Aile Duyarlı Gençlik" semineri

SAMSUN (AA) - Bafra Otizmle Yaşayan Aileler Derneğince Otizm Farkındalık Ayı dolayısıyla "Bilinçli aile duyarlı gençlik" semineri düzenlendi. Bafra Otizmle Yaşayan Aileler Derneği Başkanı Mahmut Özkök, Bafra Belediyesi Kültür...

Bafra'da

SAMSUN (AA) - Bafra Otizmle Yaşayan Aileler Derneğince Otizm Farkındalık Ayı dolayısıyla "Bilinçli aile duyarlı gençlik" semineri düzenlendi.

Bafra Otizmle Yaşayan Aileler Derneği Başkanı Mahmut Özkök, Bafra Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki seminerin açılışında yaptığı konuşmada, otizmli çocukları anlamak ve onların hayatına göre hayatlarını şekillendirmeleri gerektiğini söyledi.

Daha sonra seminer veren eğitimci yazar Sıtkı Aslanhan, ailelerin televizyon, cep telefonu ve bilgisayarın bilinçsiz kullanımı nedeniyle çocuklar ile sağlıklı iletişim kuramadığını belirtti.

Anne ve babaların çocuklarının yetiştirilmesi konusunda daha bilinçli olması gerektiğine işaret eden Aslanhan, şunları kaydetti:

"Aileler çocuklarıyla evlerde televizyon karşısında yan yana olmalarına rağmen ne üzücü ki birbirlerinden habersiz şekilde hipnoz edilmiş gibi davranış sergiliyor. Bu yüzden sohbet ortamı oluşturmalıdırlar. Gösterilen sevgi ve şefkat ise aradaki bağları kuvvetlendiren en önemli olgudur. Toplumda anne ve babalar, çocukları konusunda daha bilinçli olmaları sayesinde gelecekte daha duyarlı bir gençliğin oluşmasına zemin hazırlanmış olacaklar. Ailelerin yanlış tutum ve davranışları nedeniyle çocuklarla ilgili olarak birçok olumsuzluklar yaşanmaktadır. Hep birlikte bu olumsuzlukların yaşanmaması için daha duyarlı davranmalıyız."

AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı'nın Aslanhan'a plaket verdiği seminere Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu ile vatandaşlar katıldı.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER