banner221

Bartın'da Kapya biberi deneme alanları oluşturuldu

BARTIN (AA) - Bartın'da, "Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Yayım Projeleri" kapsamında çiftçilere deneme amaçlı dikimi yapılan Kapya biberi bitkisi tanıtıldı.Sütlüce köyündeki etkinlikte konuşan İl Tarım ve Orman...

Bartın'da Kapya biberi deneme alanları oluşturuldu

BARTIN (AA) - Bartın'da, "Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Yayım Projeleri" kapsamında çiftçilere deneme amaçlı dikimi yapılan Kapya biberi bitkisi tanıtıldı.

Sütlüce köyündeki etkinlikte konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Abdulsetter Bayram, Akgöz, Akpınar ve Sütlüce köyleri olmak üzere 3 farklı bölgede Kapya biberi deneme alanı oluşturduklarını söyledi.

Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından tescilli Yalova yağlık kapya biber çeşidi üretilmesinin teşvik edilmesi ve biberin adaptasyonunun görülmesinin hedeflendiğini ifade eden Bayram, "Damla sulama sistemi kurulmuş ve 2 bin fide dikilerek deneme alanları oluşturulmuştur. Teknik personelimiz tarafından çiftçilerimize deneme alanlarındaki olumlu sonuçlar gösterildi ve Kapya biberi hakkında bilgiler verildi." dedi.

Etkinliğe, Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Sebzecilik Bölüm Başkanı Oğuz Gündüz, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Merve Şen Kul, Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Teoman Tuğ Pehlivan, teknik personel ve çiftçiler katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER