Bartın'da okuma yazma seferberliği

BARTIN (AA) - Bartın'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği kampanyası kapsamında çalışmalara başlandı.Bartın Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Asım Özdemir, gazetecilere...

Bartın'da okuma yazma seferberliği

BARTIN (AA) - Bartın'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği kampanyası kapsamında çalışmalara başlandı.

Bartın Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Asım Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, yurt genelinde olduğu gibi Bartın'da da ülkedeki okuma yazma seviyesini daha iyiye, daha yüksek rakamlara çıkarmak için bir seferberlik çalışması programı başlatıldığını söyledi.

Bu doğrultuda özellikle kırsal alanda bulunan okuma yazma bilmeyen bireylere ulaşılabilmesi için alan tarama faaliyetleri başlattıklarını ifade eden Özdemir, şöyle konuştu:

"Bu doğrultuda tüm okul müdürlüklerimize ve muhtarlıklarımıza bilgilendirme yazılarımız gönderildi. Mahallelerde ve köylerimizde açtığımız kurslar vasıtasıyla da usta öğreticilerimiz alan tarama faaliyetlerinde bulundular. Kampanyaya, başladığı ilk günden beri yoğun bir ilgi var. An itibari ile gerek bireysel başvurular gerekse okullarımızdan gelen bilgiler doğrultusunda kurs açma işlemlerimizi gerçekleştirmeye başladık ve bunlar devam ediyor. Başvuru sayısında kursiyerimiz Merkez Halk Eğitimi olarak 100 barajını geçtik ve bu devam edecek."

"Kampanyaya başvuruların durmasının söz konusu olmadığını ve 12 boyunca okuma yazma kurslarını düzenlediklerini de dile getiren Özdemir, "Bakanlığımızın yayınladığı genelgeye göre kurslar 5 Mart'ta başlayacak ve mayıs ayında tamamlanacak. Okuma yazma kurslarımıza son başvuru tarihi yok. Örgün eğitim dışına çıkmış tüm vatandaşlarımızın en yakın okulumuza ya da Halk Eğitimi Merkezlerine başvuruda bulunduğunda 12 ay boyunca kurslarımızı düzenliyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER