Başkan Ay'dan kestane satıcılarına yeni alan

DÜZCE (AA) - Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, kendilerinden yer isteyen kestane satıcılarının oluşturdukları yeni alana taşınmasını sağladı.Ay, orman köylülerinin engebeli ve zor yolculuğun ardından eriştiği dikenli altın olarak bilinen...

Başkan Ay'dan kestane satıcılarına yeni alan

DÜZCE (AA) - Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, kendilerinden yer isteyen kestane satıcılarının oluşturdukları yeni alana taşınmasını sağladı.

Ay, orman köylülerinin engebeli ve zor yolculuğun ardından eriştiği dikenli altın olarak bilinen kestaneyi getirdiği Düzce Pazaryeri'nin yan tarafında oluşturulan bölgeyi ziyaret etti, kestane piyasası hakkında bilgi aldı.

Basın mensuplarına da kestane ikramında bulunan Ay, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen hafta kestane üreticilerini ziyaret ettiğini anımsattı.

Kestane satıcılarının kendisinden bazı istekleri olduğunu aktaran Ay, şöyle konuştu:

"Geçen haftaki ziyaretimizde arkadaşlarımız 'Pazarımızı bir araya toplayalım, yolun ortasında kalıyoruz' demişlerdi. Biz de bu alanı düzenledik. Düzenli bir alan oluşturduk, pazarcılarımız bu düzenlemeden memnun.

Şuan müşterilerimiz de pazarcılarımız da burada. Herkes halinden memnun. Bu kestane pazarı da Düzce'de yıllardan beri kuruluyor. Daha düzenli bir alana aldık, pazarcılarımızın istediği bir şekilde oluştu. Şuan pazarda önemli denecek kadar kestane var, müşterileri bekliyoruz."

Ay, eşi Nursel Ay ile birlikte bir kadın pazarcıdan 36 kilogram kestane satın aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER