banner221

Bayburt'ta çiftçilere makine ve ekipman dağıtıldı

BAYBURT (AA) - Bayburt'ta, "Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon" projesi kapsamında çiftçilere makine ve ekipman dağıtımı yapıldı.Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce, Metin Köse Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen...

Bayburt'ta çiftçilere makine ve ekipman dağıtıldı

BAYBURT (AA) - Bayburt'ta, "Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon" projesi kapsamında çiftçilere makine ve ekipman dağıtımı yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce, Metin Köse Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen programa, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, AK Parti Bayburt İl Başkanı Fatih Yumak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut ile çiftçiler katıldı.

Vali Pehlivan, burada yaptığı konuşmada, tarım ve hayvancılığa, gerek meraları gerek tarım arazileri müsait olan Bayburt'ta bu sektörde özellikle son yıllarda giderek artan yoğunlukta çok güzel adımlar atıldığını söyledi.

Bayburt'ta tarım ve hayvancılık sektörünün gelişimi için bütün ilgili kurumların güç birliği yaptığını ve bunun da sektöre önemli katkılar sunduğunu ifade eden Pehlivan, "Memnuniyetle görüyoruz ki ilimizdeki bütün kurumlar el ele vermiş, adeta taşın altına elini hep birlikte sokmak suretiyle bu sektörün şaha kalkması, yürümesi hatta koşar adım ilerlemesi konusunda fikir birliği ve güç birliği içerisinde." dedi.

Ziraat Odası Başkanı Yıldırımtepe ise Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut'un kentte görev yaptığı süre içerisinde çiftçiler için kaynak oluşturma adına her fırsatı değerlendirdiğini, bunun da hem çiftçileri hem de çiftçi temsilcisi olarak kendilerini son derece mutlu ettiğini ifade etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Karabulut da projenin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) tarafından ortaklaşa yürütüldüğünü kaydetti.

Karabulut, Bayburt'un 2017 yılı itibarıyla Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon projesindeki bütçesinin bittiğini ancak kendilerinin başta Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan'ın yönlendirmeleriyle projeden ilave kaynak aldıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından çiftçilere makine ve ekipmanları dağıtıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER