banner223

"Bölgemiz ve Turizm" çalıştayı

ZONGULDAK (AA) - Ereğli Kaymakamlığı ve Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Turizm Fakültesi iş birliğiyle 15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, "Bölgemiz ve Turizm" konulu çalıştay düzenlendi.Çalıştayda konuşan...

ZONGULDAK (AA) - Ereğli Kaymakamlığı ve Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Turizm Fakültesi iş birliğiyle 15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, "Bölgemiz ve Turizm" konulu çalıştay düzenlendi.

Çalıştayda konuşan Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, turizmin önemine değindi.

Turizmin geliştirilmesine yönelik etkili çalışma yapılması gerektiğini anlatan Çorumluoğlu, "Buraya bir turist geldiğinde, ayakkabı boyacısından tutun, yöresel ekmek satan vatandaşına kadar herkes para kazanır. Turizmde böyle bir çeşitlilik vardır. Bu meyanda kendi birimlerimizde de eksiklikler gördüm. Bunları düzeltmek için çaba sarf ediyoruz. Geçtiğimiz propaganda döneminde de tartışılan bir festival kültürü var. Yapılsın, yapılmasın şeklinde yaklaşımlar var. Bu konuda kanaatimi belirtmek isterim. Her yörenin kendine göre bir anlayışı vardır. Ereğli'de bir festival kültürü varsa, bu festivalin devamından yanayım." diye konuştu.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da ilçede daha önceki dönemde düzenledikleri festivallere farklı ülkelerden insanların da katıldığını ve turizmin hareketlenmesi noktasında önemli projeler hayata geçirdiklerini söyledi.

Etkinliğe Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, BEÜ Turizm Fakültesi Dekanı Kemal Büyükgüzel, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İsmail Aksoy, daire müdürleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER