Boyabat'ta 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı

Boyabat'ta 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı

SİNOP (AA) - Boyabat ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Hükümet Konağı önündeki törende Boyabat Merkez ve Köy Muhtarları Derneği Başkanı Yakup Akgün tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Akgün, burada yaptığı konuşmada, bu günün "Muhtarlar Günü" ilan edilmesinde başta Cumhurbaşkanı olmak üzere hükümete, Gazi Meclis'e ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Muhtarlık müessesesinin 187 yıldır bu topraklarda varlığını sürdürdüğünü belirten Akgün, "Muhtarlarımız bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmekte, daha anlaşılır bir ifade ile devlet vatandaş arasında bir köprü vazifesi görmektedir." diye konuştu.

Törenin ardından Dernek Başkanı Akgün ve Yönetim Kurulu üyeleri Kaymakam Enver Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Törene, Kaymakam Enver Yılmaz, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Habibullah Keser, İlçe Emniyet Müdürü Yunus Emre Gökmen, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Şeref Kutu, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Yaylaoğlu katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER