banner223

Boyabat'ta çeltikte yaprak biti zararlısı tespit edildi

SİNOP (AA) - Boyabat ilçesi Gökırmak Havzası köylerinde ekilen çeltikte yaprak biti zararlısı tespit edildi.Gökırmak Havzası köylerinde ekilen çeltikte zararlı böcek bulunduğu gerekçesiyle üreticiler, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık...

Boyabat'ta çeltikte yaprak biti zararlısı tespit edildi

SİNOP (AA) - Boyabat ilçesi Gökırmak Havzası köylerinde ekilen çeltikte yaprak biti zararlısı tespit edildi.

Gökırmak Havzası köylerinde ekilen çeltikte zararlı böcek bulunduğu gerekçesiyle üreticiler, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne müracaat etti.

Bunun üzerine İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ziraat mühendisi Çetin Şahin, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden ziraat yüksek mühendisi Uğur Somuncu ve ziraat mühendisi Erol Karakiraz ile Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü uzmanlarından Kaan Altaş, bölgede incelemelerde bulundu.

Altaş, yaptıkları inceleme sonucunda yoğun olarak yaprak biti böceğine rastladıklarını söyledi.

Bu durumun sıklıkla yaşanmadığını dile getiren Altaş, "Yaprak bitiyle birçok mücadele şekli var. Bakanlıktaki arkadaşlarımızla görüşüp ortak bir karara vararak çeltik üreticilerimize tavsiyede bulunacağız. Üreticilerimizin yaprak bitiyle mücadele etmelerini ve çeltiklerin normal gelişimlerinin sürdürülmesini sağlayacağız." dedi.

Osmanköy Muhtarı İhsan Erdem de bölgedeki çeltik tarlalarında ilk defa çeltik biti denilen zararlı böcek gördüğünü anlatarak, "Çeltiklerimizin büyük bölümü bir hafta içinde kurudu. Yetkili makamlara müracaat ettik. Sağ olsunlar, geldiler. Tavsiyelerine göre ilaçlama yapacağız. İnşallah bu zararlı böceklerden kurtuluruz." ifadesini kullandı.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER