banner221

Boyabat'tan son hacı kafilesi de yola çıktı

SİNOP (AA) - Boyabat ilçesinden kutsal topraklara gidecek 37 hacı adayı, dualarla uğurlandı. İkindi namazının ardından Boyabat Beyazıt Camisi önünde hacı adaylarını uğurlama töreni düzenlendi. Hacı adayları için Kur'an-ı Kerim...

Boyabat'tan son hacı kafilesi de yola çıktı

SİNOP (AA) - Boyabat ilçesinden kutsal topraklara gidecek 37 hacı adayı, dualarla uğurlandı.

İkindi namazının ardından Boyabat Beyazıt Camisi önünde hacı adaylarını uğurlama töreni düzenlendi. Hacı adayları için Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin okundu.

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, yaptığı konuşmasında hacı adaylarının kavuşmak istenilen toprakların en kutsalına gittiğini söyledi.

Bu yolculuğun çok güzel bir yolculuk olduğunu kaydeden Çakıcı, "Bu yolculuk öyle güzel bir yolculuk olacak ki Mekke ve Medine'ye kavuşmanın, o kutsal topraklara basmanın huzurunu, mutluluğunu yaşayacağınız bir güzelliğe kavuşmak olacaktır. Hacı olup Boyabat'a döndüğünüzde mutlaka ve mutlaka hayatınızda bir değişiklik olmalıdır. O değişikliğin tadını alarak ve yakınlarınıza da o tadı anlatarak, hissettirerek yeni bir sayfa açın hayatınızda." dedi.

Daha sonra konuşan İlçe Müftüsü Mehmet Evirgentürk ise hacı adaylarından döndükten sonra örnek insan olarak kutsal toprakların güzelliklerini anlatmalarını istedi.

Konuşmanın ardından hacı adayları dualarla ilçeden ayrıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER