Büyük Zafer'in 97'nci yıl dönümü

AMASYA (AA) - Amasya'nın Taşova, Gümüşhacıköy, Merzifon ve Suluova ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, törenle kutlandı.Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı...

Büyük Zafer'in 97'nci yıl dönümü

AMASYA (AA) - Amasya'nın Taşova, Gümüşhacıköy, Merzifon ve Suluova ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, törenle kutlandı.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam önemiyle ilgili Jandarma Astsubay Ramazan Gül, bir konuşma yaptı.

Program, Kaymakam Talha Altuntaş ve protokol üyelerinin Sosyal Yardımlaşma Derneğinde tebrikleri kabulüyle sona erdi.

Programa Belediye Başkanı Bayram Öztürk ile askeri personel, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

- Gümüşhacıköy

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

İlçe Jandarma Komutanlığından Jandarma Astsubay Çavuş Erbakan Okcu, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Öğrencilerin şiir okuması ve konuşmaların ardından tören, kaymakamlıkta tebriklerin kabulüyle sona erdi.

Törene Kaymakam Mehmet Deniz Arabacı, Belediye Başkanı Zehra Özyol, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Aziz Bektaş Kaymak, Emniyet Müdür Vekili Sezgin Çelik ile daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

- Merzifon

Atatürk Anıtı'na çelenk koyulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Merzifon Kaymakam Vekili Suluova Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Tansel Çokuysal, Belediye Başkanı Alp Kargı ve Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Özcan Merzifon, kaymakamlıkta tebrikleri kabul etti.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören, Kaymakam Kanyılmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Çokuysal ve Başkan Kargı’nın askeri araçla halkı selamlamasıyla başladı.

Tören günün anlam ve önemini anlatan konuşmaların yapılması, şiirlerin okunmasının ardından askeri birlikler ve muharip gazilerin geçit töreniyle sona erdi.


- Suluova

Hükümet konağı önündeki kutlamalar, Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz ile Belediye Başkanı Fatih Üçok'un Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Ardından Kanyılmaz ile Üçok, vatandaşların bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemini belirtir bir konuşma yapan Jandarma Kıdemli Başçavuş Mustafa Koçkurt, asil Türk milleti ve onun bağrından çıkan kahraman Türk ordusunun en şanlı zaferlerinden birinin 30 Ağustos Zafer Bayramı olduğunu söyledi.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu tören, bayrak, flama ve öğrenci gruplarının geçit töreni ile son buldu.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER