banner221

Büyükşehir Belediye Başkanı Demir, Subaşı Meydanı'ndaki çalışmaları inceledi

SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Subaşı Meydanı'ndaki çalışmaları inceledi.Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Demir ve beraberindekiler, Subaşı Meydan Düzenlemesi ve Yeraltı...

Büyükşehir Belediye Başkanı Demir, Subaşı Meydanı'ndaki çalışmaları inceledi

SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Subaşı Meydanı'ndaki çalışmaları inceledi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Demir ve beraberindekiler, Subaşı Meydan Düzenlemesi ve Yeraltı Mekanik Otopark çalışmalarını inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Demir, Subaşı Meydanı'nın Samsun'un kalbi olduğunu, çalışmalarında mimari olarak çevreyle uyumlu bir görüntü sunmayı hedeflediklerini vurguladı.

Demir, şehrin tarihi kimliğine uygun çalışmalar yaptıklarını anlatarak, "Tarihi dokuyu ortaya çıkaracağız. Burası tamamlandığında bölgeye değer katacak." ifadesini kullandı.

Proje kapsamında meydan içindeki Hamidiye Çeşmesi'nin tarihi dokuya uygun olarak yeniden inşa edileceğini belirten Demir, şunları kaydetti:

"Subaşı tam otomatik otopark, cephelerindeki yeşil bitkilendirme uygulamaları ve çevre düzenlemesi ile fark yaratacak. Planlamalardan dolayı burada büyük trafik ve daha önemlisi otopark problemi vardı. 147 otomobil kapasiteli, 3 kat yerin altında otopark olacak. İnşaatımız devam ediyor. 5 ay içinde bütün betonarme yapısı tamamlanacak. Sonra da montajlarını yapıp araba park etmeye başlayacağız. "

Demir'e incelemesinde Genel Sekreter Yardımcısı Ali Seyfi Küçükgöncü ve Fen İşleri Daire Başkanı Metin Köksal eşlik etti.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER