Çiftçilere hububat hastalıkları uyarısı

SAMSUN (AA) - Ladik Ziraat Odası Başkanı İmdat Demir, ilkbaharda görülen hububat hastalıklarına karşı çiftçilere tedbirli olmaları uyarısında bulundu.Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkbaharda görülen hububat hastalıklarına...

Çiftçilere hububat hastalıkları uyarısı

SAMSUN (AA) - Ladik Ziraat Odası Başkanı İmdat Demir, ilkbaharda görülen hububat hastalıklarına karşı çiftçilere tedbirli olmaları uyarısında bulundu.

Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkbaharda görülen hububat hastalıklarına karşı ilk tedbir olarak sertifikalı ve ilaçlanmış tohum kullanılması gerektiğini söyledi.

Hastalıklara zamanında müdahale edilmezse önemli miktarda verim kaybı olacağını belirten Demir, "Zamanında tedbir alınmazsa yüzde 60'lara varan verim kaybı olur. Hastalıklar, nemli, yağışlı ve günlük sıcaklık farkının yüksek olduğu dönemlerde artış gösteriyor. Çiftçilerimiz, ekim sıklığına ve gübre atımına da dikkat etmeliler." dedi.

Demir, vatandaşların Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ile serbest ziraat mühendislerinden detaylı bilgi alabileceklerini kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER