banner223

Çorum'da dilencilere yönelik operasyon

- Zabıta ekiplerince, dilencilik yapan 10 kişi ve dilendirilen 5 çocukla ilgili işlem yapıldı - Çorum Belediyesi Zabıta Müdürü Fatih Sak: - "Dilenciler, maneviyat ayımızda insanları istismar ediyor"

Çorum'da dilencilere yönelik operasyon

ÇORUM (AA) - Çorum'da zabıta ekiplerince, dilencilik yapan 10 kişi ve dilendirilen 5 çocukla ilgili işlem yapıldı.

Ramazanda dilencilerle ilgili şikayetlerin artması üzerine harekete geçen Çorum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, caddeler ve cami önlerinde dilencilik yapanlarla ilgili çalışma başlattı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü görevlileri ile polisin destek verdiği çalışmada dilendirilen 5 çocuk ile dilencilik yapan 10 kişinin üstünden 400 lira çıktı.

Ekiplerce paraya el konuldu, çoğunluğu yabancı uyruklu bu kişilere Kabahatler Kanunu uyarınca 153'er lira ceza kesildi.

Çorum Belediyesi Zabıta Müdürü Fatih Sak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan dolayısıyla dilencilik faaliyetlerinde artış gözlemlediklerini söyledi.

Vatandaşlardan gelen ihbarların artması üzerine çalışma başlattıklarını belirten Sak, "Vatandaşlarımızın rahatsız edilmemesi ve yardım duygularının istismar edilmesini önlemek amacıyla çalışma başlattık. Ramazan boyunca çalışmalarımız devam edecek." dedi.

- "Dilencilerin çoğalmasının nedeni vatandaşların para veriyor olması"

Vatandaşlardan dilencilere para vermemelerini isteyen Sak, şunları kaydetti:

"Dilencilerin çoğalmasının nedeni vatandaşların para veriyor olması. Yani bu tamamen arz-talep meselesi. Vatandaşlarımız yardımda bulunmak istiyorsa bunun için devletimizin çeşitli kurumları, belediyemizin gıda bankası var. Bu kurumlar aracılığıyla yardım yapılabilir. Dilencilere yapılan yardımlar, bu tür faaliyetlerin artmasına neden oluyor. Dilenciler, artık bu işin piri oldukları için maneviyat ayımızda insanları istismar ediyor.

Bu iş için özellikle de çocukları kullanıyorlar. Vatandaşlarımız bu konuda daha dikkatli olmalı."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER