Çorum'dan kısa kısa

ÇORUM (AA) - Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölümü Başkanı Müsteşar Francois Begeot, Çorum'u Avrupa Hareketlilik Haftası kutlama etkinliklerinde yer almaya davet etti.Belediyeden yapılan açıklamaya göre,...

Çorum'dan kısa kısa

ÇORUM (AA) - Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölümü Başkanı Müsteşar Francois Begeot, Çorum'u Avrupa Hareketlilik Haftası kutlama etkinliklerinde yer almaya davet etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Begot, Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül'ü makamında ziyaret etti.

Ziyarette yaptığı açıklamada, Türkiye'de Belediyeler Birliği işbirliğiyle Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri düzenlediklerini belirten Begot, Çorum’un da bu projeye katılmasını arzuladıklarını dile getirdi.

Begot, Avrupa Hareketlilik Haftası hakkında bilgi vererek, şunları kaydetti:

"Biz Avrupa kentlerinde ve dünyadaki tüm kentlerde eylül ayının üçüncü haftasında kentlerde farklı bir yaşamın var olduğunu göstermek için kentlerde Hareketlilik Haftası yapıyoruz. 22 Eylül günü şehrin bir veya iki caddesini trafiğe kapatarak yayalara açıyoruz. Böylelikle insanların arabalar olmadan hayatın nasıl olduğunu görebilmelerini yürümenin nasıl bir ulaşım modu olduğunu göstermeyi hedefliyoruz. Geçen yıl 3 bin şehir buna katıldı. Çorum'un da bu projeye katılmasını ümit ediyoruz. Bu projeyi Belediyeler Birliği ile ortaklaşa gerçekleştiriyoruz. Çorum’un bir dünya kenti olarak bu sürdürülebilir hareketlilik politikasını desteklediğini ve içinde olduğunu görmek bizi mutlu edecektir."

Çorum Belediye Başkanı Gül de Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerine katılama teklifine sıcak baktıklarını belirterek, Begot'a ziyareti ve daveti için teşekkür etti.

- Gül'den Diyanet İşleri Başkanlığına ziyaret

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül'ün, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı ziyaret etiği bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Diyanet İşleri Başkanı Prog. Dr. Erbaş'ı ziyaret eden Gül, belediyenin ibadethanelerle ilgili çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Belediyenin bu zamana kadar kentteki ibadethanelere 137 milyon 560 bin lira bütçe ayırdığını kaydeden Gül, şunları ifade etti:

"Mahalle mescitlerimizde sona geldik. Özgün mimari ile şehrimize onlarca mahalle Kur’an kursu kazandırdık. 52 tane camimizde abdesthane, mantolama, güvenlik kamerası, dış cephe kaplama, kubbe kaplama gibi çalışmalar yaptık. İbadethanemizin tezyinatı, minare yapımı, dış cephe bakım onarımları, çevre düzenlemesi gibi hizmetlerimizi devam ettiriyoruz."

Gül, ziyaretinde Diyanet İşleri Başkanlığından belediyemizin inşasını devam ettirdiği erkek hafızlık Kur’an kursu ve mahalle Kur’an kurslarının tefrişatlarının yapılması ile Hitit Üniversitesi içerisine yapılacak caminin programa alınmasını talep etti.

Erbaş da Çorum Belediyesinin bu alandaki yatırımlarıyla diğer belediyelere örnek olduğunu söyledi.

Ziyaret sonunda Gül, Erbaş'a işlemeli cam vazo hediye etti. Erbaş ise Gül'e üzerinde Hz. Muhammed'in bir hadisinin yazılı olduğu hat tablo hediye etti.

- Büro Memur-Sen'den Yokuş'a tepki

Büro Memur-Sen Çorum İl Başkanı Erdoğan Cengiz, İYİ Parti'den Konya milletvekili seçilen Fahrettin Yokuş'un sosyal medya hesabından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 24 Haziran seçimlerinde Çorum'dan yüksek oranda oy çıkması ve kentteki icra dosyası rakamlarıyla ilgili paylaşımına tepki gösterdi.

Cengiz, yaptığı yazılı açıklamada, Yokuş'un Çorum halkının siyasi tercihlerini aşağıladığı tavrının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Yokuş'un geçmişte sendikacı olduğunu hatırlatan Cengiz, şunları kaydetti:

"Biz Büro Memur-Sen ailesi olarak, bunların ve siyasi yahut sendikal uzantılarının derhal Çorum halkımızdan özür dilemelerini, kendi örgütsel yapıları içerisinde bu şahsa gerekli yaptırımları uygulamalarını, hatta en güzeli 'böyle bir haddini bilmez ile bizim de halkımızın da bir işi olmaz' deme cesaretini göstererek kapıyı göstermelerini bekliyoruz. Bu ahlaki duruşu gösterecek bir irade ortaya konulması ve bu ahlak yoksunu bunun gibilerin hayatımızdan çıkarılmaları gelecek için umutlanmamıza da imkan verecektir."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER