banner221

Doğankent'de TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı

GİRESUN (AA) - Doğankent Anadolu Çok Programlı Lisesinde Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Fuarı düzenlendi.Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasındaki protokol kapsamında Doğankent Anadolu Çok Programlı...

Doğankent'de TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı

GİRESUN (AA) - Doğankent Anadolu Çok Programlı Lisesinde Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Fuarı düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasındaki protokol kapsamında Doğankent Anadolu Çok Programlı Lisesinde öğrenciler tarafından yapılan projeler 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarında sergilendi.

Okul Müdürü Oktay Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, bilim fuarlarının öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biri olduğunu söyledi.

Bu tür etkinliklerin hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimi olduğunu ifade eden Yılmaz, eğitim kurumlarının öncelikli amacının bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamak olduğunu aktardı.

Yılmaz, fuarda kimya alanında 3, edebiyat alanında 2, fizik alanında 2 , İngilizce alanında 1, psikoloji alanında 1, bilişim teknolojileri alanında 1 proje olmak üzere toplam 10 proje yer aldığı bilgisini vererek, 20 öğrencinin 6 danışman öğretmen nezaretinde özverili çalışmalar ortaya koyduğunu kaydetti.

Fuarın açılışına, Doğankent Kaymakamı Muhammet Emre Canpolat, Belediye Başkan Vekili İbrahim Şağban, Jandarma Komutanı Oğuzhan Öztorun, İlçe Emniyet Amiri Nurşani İlter, AK Parti İlçe Başkanı Yılmaz Dede ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muhiddin Pir katıldı.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER