banner221

Dünya Yürüyüş Günü

AMASYA (AA) - Amasya'da 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi. İl Sağlık Müdürlüğünce "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında Saraydüzü Kışlası...

Dünya Yürüyüş Günü

AMASYA (AA) - Amasya'da 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi.

İl Sağlık Müdürlüğünce "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında Saraydüzü Kışlası önünde toplanan Sağlık Müdürlüğü çalışanları, öğrenciler ve vatandaşlar, belediye bandosu eşliğinde Yavuz Sultan Selim Meydanı'na kadar yürüdü.

Hareket etmenin önemine dikkat çekmek için yürüyüşe katılan öğrencilere beden eğitimi öğretmeni eşliğinde spor yaptırıldı.

İl Sağlık Müdürü Öner Nergiz, obezitedeki en önemli etkenin fiziksel hareketsizlik olduğunu söyledi.

İçinde bulunulan teknoloji çağında çocukların fiziksel hareket olmadan oyunlar oynadığına işaret eden Nergiz, "Çocuklarımız okuldan geldikten sonra vaktinin büyük bölümünü bilgisayar oyunları ile geçirmekte. Bu da bizi rahatsız ediyor. Geleceğimiz açısından önemli bir halk sağlığı sorunu olacak obezite, yaptığımız çalışmalarda 13 yaş üzerinde yüzde 20'lere çıkmış durumda. Hareketsizlik de yüzde 40, yüzde 50'lerde. Çocuklarımız hareket etsin istiyoruz." dedi.

Program sonunda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından açılan stantlarda vatandaşlara karbonmonoksit testi yapıldı, minik öğrencilere de diş sağlığı seti hediye edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER