banner221

Düzce'de göl içerisinde 850 metre ağ yakalandı

DÜZCE (AA) - Düzce'nin Gölyaka ilçesindeki Efteni Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası ve Kuş Cenneti'nde yapılan denetimlerde 850 metre yasa dışı balık ağı yakalandı. Alınan bilgiye göre, Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü...

Düzce'de göl içerisinde 850 metre ağ yakalandı

DÜZCE (AA) - Düzce'nin Gölyaka ilçesindeki Efteni Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası ve Kuş Cenneti'nde yapılan denetimlerde 850 metre yasa dışı balık ağı yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, Gölyaka ilçesindeki yaklaşık 150 tür kuş ve çeşitli endemik bitkilerini içinde barındıran Efteni Gölü'nde yaptıkları denetim sırasında balık ağı ile karşılaştı.

Yasa dışı olarak göle ağ bırakıldığını tespit eden ekipler, ağı takip etmeleri sonucunda toplamda 6 adet 850 metre uzunluğunda ağı gölden çıkardı.

Ağları göle bırakan kişi ya da kişiler hakkında işlem başlatan ekipler, ağları imha etmek üzere Efteni Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'na taşıdı.

Balıkların üreme dönemlerinde yapılan yasa dışı avların büyük kayıplara yol açmakla birlikte göllerin ekolojik yapısını bozduğunu ifade eden ekipler, 150 tür kuş ve çeşitli endemik bitkilerin avdan zarar gördüğünü kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER