Erbaa'daki Ali Özgül Konukevi ihtiyaç duyanlara hizmet ediyor

Erbaa'daki Ali Özgül Konukevi ihtiyaç duyanlara hizmet ediyor

TOKAT (AA) - Erbaa Belediyesi tarafından 2021 yılında hizmete açılan Ali Özgül Konukevi'nde, yaşlıların yanı sıra geçici barınma ihtiyacı olan öğrenciler ve kazazede yakınları da misafir ediliyor.

Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, gazetecilere, konukevinin 70 kişi kapasitesi bulunduğunu ancak şu anda 20 kişinin burada kaldığını söyledi.

Burada yaşlıların yanı sıra dönem dönem evi yananları da misafir ettiklerini belirten Karagöl, "D-100 kara yolu üzerinde olmamız vesilesiyle yolda kaza yapan vatandaşlarımızı da barınma sıkıntısı yaşayan üniversite öğrencilerimizi de burada misafir ediyoruz. Burayı Erbaa'nın misafir odası gibi kullanıyoruz." dedi.

Konukevini kendisinin de sık sık ziyaret ettiğini anlatan Karagöl, "Bizim yaptığımız gibi Erbaa'da yaşayan üniversite ve ilköğretim öğrencilerimiz de orada kalan yaşlılarımızı yalnız bırakmıyor, ziyaret ediyorlar. Bunun yanı sıra halk eğitim ile açtığımız kurslardaki kursiyerlerimiz de ziyaret ediyor. Konukevinin içinde aşevini de hayır mağazasını da bulundurup hem burada kalan vatandaşlara hem de Erbaa'nın diğer sakinlerine desteklerimizi sunuyoruz." diye konuştu.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER