Ereğli'de, "Açık Kapı" bürosu hizmete girdi

ZONGULDAK (AA) - Vatandaşların talep, öneri ve sorunlarını doğrudan iletebilmesi için Ereğli Kaymakamlığınca oluşturulan "Açık Kapı" bürosu hizmete girdi. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, kaymakamlık hizmet binası girişinde...

Ereğli'de,

ZONGULDAK (AA) - Vatandaşların talep, öneri ve sorunlarını doğrudan iletebilmesi için Ereğli Kaymakamlığınca oluşturulan "Açık Kapı" bürosu hizmete girdi.

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, kaymakamlık hizmet binası girişinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda İçişleri Bakanlığı tarafından başlatıldığını söyledi.

Vatandaşların kamu kurumlarıyla arasındaki karşılıklı iletişimi ve güveni arttırmak, en üst düzeyde iletişim kurulması, taleplerin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla "Açık Kapı" bürosunun hizmete girdiğini anlatan Çorumluoğlu, şöyle konuştu:

"Vatandaşın, valilik veya kaymakamlığa olan taleplerinin elektronik ortamda kayıt, takip ve sonuçlandırılması işlemleri gerçekleştirilmektedir. Uygulama sayesinde vatandaşlar, 17 başlık ve 322 konudan seçtikleri taleplerini doğrudan valilik veya kaymakamlığımız bünyesinde oluşturulan Açık Kapı bürolarına iletebilir. Talepler, geliştirilen internet uygulaması ve Açık Kapı mobil uygulaması ile yapılabilmektedir."

Çorumluoğlu, başvuruların elektronik sisteme kaydedilip ilgili birimlere yönlendirileceğini, taleplerin de 7 iş günü içerisinde sonuçlandırılacağını sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER