Gıda zehirlenmesi şüphesiyle 350 kişi hastanelere başvurdu

Ma­ni­sa'da, fab­ri­ka­la­ra yemek da­ğı­tı­mı yapan (ca­te­ring) fir­ma­nın ye­mek­le­rin­den ze­hir­len­di­ği­ni öne süren yak­la­şık 350 kişi kent­te­ki has­ta­ne­le­re baş­vur­du.
Sa­ru­han­lı, Şeh­za­de­ler ve Yu­nu­sem­re il­çe­le­rin­de­ki fab­ri­ka­lar­da ye­mek­ten ze­hir­len­di­ği­ni öne süren 350 işçi, bu­lan­tı, kusma, yük­sek ateş, üşüme ve hal­siz­lik gibi şi­ka­yet­ler­le has­ta­ne­le­re baş­vur­du.
Pek çok işçi am­bu­lans­lar­la ge­ti­ri­lir­ken ba­zı­la­rı da kendi im­kan­la­rıy­la Sa­ru­han­lı Dev­let, Mer­ke­ze­fen­di Dev­let, Şehir ve Ma­ni­sa Celal Bayar Üni­ver­si­te­si Hafsa Sul­tan Has­ta­ne­si ile özel has­ta­ne­le­rin acil ser­vi­si­ne geldi.
Eşi Fatma Kes­kin'i ateş ve mide bu­lan­tı­sı şi­ka­ye­tiy­le has­ta­ne­ye ge­ti­ren Meh­met Ali Kes­kin, "Eşim akşam beni aradı ve 'beni du­rak­tan al, eve gi­decek halim yok' dedi. Has­ta­ne­ye ge­tir­dim, dün pey­nir­li ma­kar­na yemiş, bugün kıy­ma­lı mu­sak­ka gibi bir şey var­mış." dedi.
- Ma­ni­sa Va­li­li­ği: 29 ki­şi­nin te­da­vi­si sü­rü­yor
Öte yan­dan gıda ze­hir­len­me­le­ri­ne iliş­kin va­li­lik­ten ya­pı­lan açık­la­ma­da, şe­hir­de iş­yer­le­ri­ne hiz­met veren bir yemek da­ğı­tım fir­ma­sı kay­nak­lı ol­du­ğu dü­şü­nü­len gıda ze­hir­len­me­si ger­çekş­ti­ği be­lir­ti­le­rek, İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğün­ce il­gi­li yemek da­ğı­tım fir­ma­sın­dan su nu­mu­ne­si, ye­mek­ler­den ise İl Tarım ve Orman Mü­dür­lü­ğün­ce gıda nu­mu­ne­si alın­dı­ğı­nı kay­de­dil­di.
Açık­la­ma­da şu ifa­de­le­re yer ve­ril­di:
"Olay­dan et­ki­le­nen va­tan­daş­la­rı­mı­zın top­lam sa­yı­sı 350 olup, ta­bur­cu olan hasta sa­yı­sı 321, has­ta­ne­le­ri­miz­de halen te­da­vi­si devam eden hasta sa­yı­mız ise 29'dur. Has­ta­la­rı­mız­da ha­ya­ti teh­li­ke­si bu­lu­nan va­tan­da­şı­mız ise bu­lun­ma­mak­ta­dır. Ko­nuy­la il­gi­li adli ve idari so­ruş­tur­ma baş­la­tıl­mış­tır."    MANİSA AA

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2023, 15:55

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER