banner223

Görele'de ünlü şair Ahmet Kaçar anıldı

GİRESUN (AA) - Besteleri Zeki Müren, Bülent Ersoy, Müzeyyen Senar gibi ünlü isimler tarafından seslendirilen, TRT repertuvarında birçok eseri bulunan merhum şair Ahmet Kaçar anıldı.Görele Belediyesi tarafından, Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde...

Görele'de ünlü şair Ahmet Kaçar anıldı

GİRESUN (AA) - Besteleri Zeki Müren, Bülent Ersoy, Müzeyyen Senar gibi ünlü isimler tarafından seslendirilen, TRT repertuvarında birçok eseri bulunan merhum şair Ahmet Kaçar anıldı.

Görele Belediyesi tarafından, Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde organize edilen programda Kaçar'ın hayatı hakkında bilgi verildi, ardından güftesini yaptığı şarkılar seslendirildi.

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, burada yaptığı konuşmada, ünlü şair Ahmet Kaçar'ın Görele'nin ve Türkiye'nin yetiştirdiği en büyük sanatçılardan biri olduğunu söyledi.

Kaçar'ın, "Unut Beni Kalbimdeki Hicranla Yalnız Kalayım" ve "Anar Ömrümce Gönül Giden Sevgilileri" gibi TRT repertuvarında yirminin üzerinde eseri bulunduğunu anımsatan Erener, "Şairimiz Kaçar ile sağlığında hasbihal etmenin, onun dilinden ezgiler dinlemenin onurunu yaşadım. Ahmet Kaçar, Görele için çok değerli bir insandı. Çok büyük eserler bıraktı. Kaçar'a Allah'tan rahmet diliyorum. Bu programda emeği bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Programa Görele Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ile davetliler katıldı.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER