İstiklal Marşı'nın kabulünün 99. yıldönümü

SAMSUN (AA) - Samsun Valisi Osman Kaymak, İstiklal Marşı'nın kabulünün 99. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.Kaymak, mesajında, Türk milletinin büyük fedakarlık ve azimle kazandığı istiklal mücadelesini en yüksek duygularla anlatan...

İstiklal Marşı'nın kabulünün 99. yıldönümü

SAMSUN (AA) - Samsun Valisi Osman Kaymak, İstiklal Marşı'nın kabulünün 99. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kaymak, mesajında, Türk milletinin büyük fedakarlık ve azimle kazandığı istiklal mücadelesini en yüksek duygularla anlatan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini inanç, mücadele, birlik ve beraberlik harçlarıyla yükselten İstiklal Marşı'nın kabulünün 99. yıl dönümünü kutlamanın onur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

İstiklal Marşı'nın bağımsızlığın en önemli simgelerinden olduğunu vurgulayan Kaymak, "Göğsümüzü gererek haykırdığımız, milletimize ve gelecek nesillere olan güvenimizi, atalarımıza saygımız ile vatan sevdamızı artırmakta ve artırmaya devam etmektedir." ifadesini kullandı.

Kaymak, şunları kaydetti:

"Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, adeta destan yazılan İstiklal Harbi'ne tüm kalbi ve benliğiyle katılmış, Milli Mücadele'nin manevi ve fikri cephesini yaşatarak aziz milletimizin duygularına tercüman olmuş, istiklal ruhunun milletimizin iliklerine kadar işlemesini sağlayarak en zor günlerde milletimize umut aşılamıştır. Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü ve İstiklal Marşı'mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 99. yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal Marşı'mızın şairi Mehmet Akif Ersoy'u, bütün istiklal kahramanlarımızı ve tüm şehitlerimizi bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyorum."


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER