"Kardeş şehir" öğrencileri Ordu'da

ORDU (AA) - Altınordu Belediyesi, "Kardeş Şehir" projesi kapsamında Almanya'dan gelen öğrencileri ağırladı.Almanya Recklinghausen Belediyesi ile Altınordu Belediyesinin, "Kardeş Şehir" projesi çerçevesinde Almanya'dan...

ORDU (AA) - Altınordu Belediyesi, "Kardeş Şehir" projesi kapsamında Almanya'dan gelen öğrencileri ağırladı.

Almanya Recklinghausen Belediyesi ile Altınordu Belediyesinin, "Kardeş Şehir" projesi çerçevesinde Almanya'dan 26 öğrenci, beraberindeki 5 kişilik heyetle kardeşlik ilişkilerini geliştirmek ve kültürleri tanımak amacıyla Altınordu ilçesine geldi.

Altınordu Belediyesini ziyaret eden öğrenciler, belediye başkan yardımcıları Ahmet Akyurt ve İsa Hitaloğlu tarafından karşılandı.

Akyurt, gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yapılan organizasyonu önemsediklerini söyledi.

Resmi programı dolayısıyla il dışında bulunan Belediye Başkanı Aşkın Tören'in güzel dileklerini öğrencilere ileten Akyurt, "Gerçekleştirilen organizasyon dolayısıyla emeği geçen herkese belediyemiz adına teşekkür ediyorum. Bizler yeni bir belediye yönetimiyiz. Bizler de yeni yönetim olarak bu tür çalışmaları ve ilişkileri uluslararası düzeyde çok önemsiyoruz. Bu kapsamda geçmişte yapılan çalışmaların üzerine daha fazla katkı vermek istiyoruz." dedi.

Akyurt, bilgi ve tecrübe paylaşımı ile iki ülke halkının kültürel, sosyal ve ekonomik anlamda yakınlaşmasını, dostluk bağlarının güçlenmesinin yanı sıra vizyonu dünya kenti Altınordu'yu kardeş şehirleri başta olmak üzere Avrupa'ya ve dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini aktardı.

Recklinghausen Belediyesi Uluslararası İlişkiler ve Uyum Dairesi Müdüresi Carmen Greıne ise ilerleyen zamanda dostluğun ve kardeşliğin daha da pekişmesini istediklerini vurguladı.

Yapılan organizasyonlarda ilk olgunun öğrenci etkileşimi olduğunu belirten Greıne, "Güzel ve değerli iki şehrimiz için inşallah ileride dostluk birleşkeliği ve kardeşliği pekiştirmek adına daha derin ilişkiler kurabileceğimize inanıyorum. Dostluklarda olduğu gibi insanların bir arada yaşayabilmeleri içinde birbirlerini iyi tanımaları gerekiyor. Biz de onun için buradayız." diye konuştu.

Greıne, "Klasik birleşmelerde öncelikle öğrenciler bir araya gelirler. Biz onun için öğrencilerimizle buradayız. Ordu'nun gençliği pek çok kez Almanya'ya geldiler ve orayı gezdiler. Öğrenciler olduğu kadar sporcular da Almanya'yı ziyaret etti. Daha önce İstanbul'a geçtik ama Ordu İstanbul'dan daha güzel." ifadelerini kullandı.

Akyurt ve Hitaloğlu, konuşmaların ardından öğrenciler ile beraberindeki heyete hediye takdim etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER