Kastamonu'daki yangın

- Dumandan etkilenen ve yaralanan 8 kişi, hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi - Yangında annesini kaybeden İsmail Kansız: - "Evde beş kişi kalıyorduk. Annem alzaymır hastası. Onu evden çıkarmak için koştum ama çıkaramadım"

Kastamonu'daki yangın

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun Tosya ilçesinde çıkan yangında dumandan etkilenen ve yaralanan 8 kişi, hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

İlçeye bağlı Özboyu köyünde çıkan yangında dumandan etkilenen ve yaralanan 8 kişinin, kaldırıldıkları Tosya Devlet Hastanesindeki tedavileri tamamlandı. Bu kişiler, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Yangında evde kalan alyazmır hastası annesi Döndü Kansız'ı (85) kaybeden İsmail Kansız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının evlerinin yanındaki marangoz atölyesinde başladığını söyledi.

Dumanı fark edince atölyeye gittiğini belirten Kansız, "Dükkana girdiğimde elektrik panosunun patladığını gördüm. Bir anda her taraf alev topuna döndü. Yangını söndürmeye çalıştım ancak söndüremedim. Evde beş kişi kalıyorduk. Annem alzaymır hastası. Onu evden çıkarmak için koştum ama çıkaramadım." dedi.

Yangında kendisinin de yaralandığını anlatan Kansız, "Atölyede marangozluk yapıyordum. Dükkanda 150 kapı vardı, şimdi külü bile yok. Hayvanları komşularım çıkardı. Evde ne varsa yandı. Çek senet vardı, onlar da yandı. Türkiye'nin her tarafına kapı gönderiyordum. Malım mülküm her şey yandı. Hiçbir şeyim kalmadı. Burası benim ekmek teknemdi. Devletimden, milletimden, Cumhurbaşkanımdan yardım bekliyorum. Oturduğum ev, ahırım her şeyim gitti." ifadelerini kullandı.

Tosya ilçesine bağlı Özboyu köyünde 6 Şubat'ta İsmail ve Bahri Kansız kardeşlere ait marangoz atölyesinde elektrik panosundan çıktığı tahmin edilen yangında 7 ev kullanılamaz hale gelmiş, 1 kişi kaybolmuş, dumandan etkilenen veya yaralanan 8 kişi de hastaneye kaldırılmıştı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince enkazda yapılan arama sonucunda kayıp Döndü Kansız'a ait olduğu tahmin edilen kemik parçaları bulunmuş, kemik parçaları Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER