Kavak'ta ambar zararlılarına karşı uyarı

SAMSUN (AA) - Kavak Ziraat Odası Başkanı Süleyman Aslankaya, hasat zamanının yaklaşması nedeniyle çiftçileri ambar zararlılarına karşı uyardı. Aslankaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hasat zamanının yaklaştığını belirterek...

Kavak'ta ambar zararlılarına karşı uyarı

SAMSUN (AA) - Kavak Ziraat Odası Başkanı Süleyman Aslankaya, hasat zamanının yaklaşması nedeniyle çiftçileri ambar zararlılarına karşı uyardı.

Aslankaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hasat zamanının yaklaştığını belirterek çiftçilerin hububatlarını koyacakları ambar ve depoları gözden geçirmelerini, yeni ürün ambara girmeden önce ve girdikten sonra koruyucu ve ilaçlı önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

Halk arasında güve olarak bilinen ambar zararlısının bulundukları besin ortamından beslenerek çiftçinin ekonomik kaybına neden olduğunu vurgulayan Aslankaya, şunları kaydetti:

"Hasat edilen yeni ürün ambara konulmadan önce nem kalmayacak şekilde iyice kurutulmalı. Ayrıca ambarda eskiden kalan ürün varsa bu ürünler karıştırılmamalı. Halk arasında güve olarak bilinen ambar zararlısı, bulundukları besin ortamından beslendiğinden çiftçinin ekonomik kaybına neden olur. Bu nedenle çiftçilerin gereken önlemleri alması gerekir."

Aslankaya, çiftçilerin ambar zararlılarına karşı mücadele konusunda tarım müdürlüklerinden veya ziraat mühendislerinden yardım alabileceklerini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER