banner223

Keçiören Belediyesi'nden 500'den fazla aileye ev eşyası desteği

- Ankara Keçiören'e gelen depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için "Misafirin Var Keçiören'im" sloganıyla başlatılan Ev Eşyası Toplama Kampanyası ile elde edilen yüzlerce eşya ile afetzedelere yeni yuvalar kuruluyor

Keçiören Belediyesi'nden 500'den fazla aileye ev eşyası desteği

İSTANBUL (AA) - Keçiören Belediyesi tarafından deprem bölgesinden Ankara'ya gelen ve ilçedeki çeşitli semtlerde konaklatılan 500'den fazla aileye ev eşyası desteği verildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Keçiören'e gelen depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için "Misafirin Var Keçiören'im" sloganıyla başlatılan Ev Eşyası Toplama Kampanyası ile elde edilen yüzlerce eşya ile afetzedelere yeni yuvalar kuruluyor.

Yüzlerce aile Keçiören Belediyesi'nin temin ettiği eşya nakliye ve tadilat desteği ile hızlıca konaklama fırsatı buluyor. Bu kapsamda, Ankara'ya gelen ve ilçedeki çeşitli semtlerde konaklatılan 500'den fazla aileye ev eşyası desteği yapıldı.

Ankara’ya geldikleri ilk günden itibaren Keçiören Belediyesi Ali Özdemir Spor Tesissileri Misafirhanesi’nde konaklayan üniversite öğrencisi Okan Fidan da ailesiyle birlikte yeni bir yaşama başlangıç yapmak için ev tutan depremzedelerden birisi oldu. Keçiören Belediyesi, depreme Malatya Battalgazi’de yakalanan ve Ankara’da yaşamaya karar veren Fidan ailesinin elinden tuttu.

Hem yeni evin tutulmasına hem de ev eşyalarının temin edilmesine büyük katkı sağlayan Keçiören Belediyesi, Mardin Artuklu Üniversitesi’nde Bilgisayar Programcılığı bölümünü okuyan Okan Fidan’ın ve ailesinin Başkent’te kurdukları yeni yuvanın mimarı oldu.

Diğer depremzedelerde olduğu gibi Fidan ailesi de Keçiören Belediyesi'nin ilçedeki Ovacık mahallesinde bulunan eşya mağazasına gelerek buradan ihtiyaçları doğrultusunda eşya seçtiler. Seçtikleri eşyalar belediye ekiplerince nakliye aracına yüklenerek evlerine götürüldü.

- " Gönüllü vatandaşlarımız tarafından tahsis edilen evlerin de tadilatını yaparak afetzedelerimize tahsis ediyoruz"

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, depremzedelerin Ankara’da kuracakları yeni yuvaları için tüm imkânların seferber edildiğini belirterek, "Belediyemizin misafirhanelerinde deprem bölgesinden gelen depremzedelerimizi konaklatıyoruz. Üç öğün yemek hizmeti sunuyoruz.

Gönüllü vatandaşlarımız tarafından tahsis edilen evlerin de tadilatını yaparak afetzedelerimize tahsis ediyoruz. Ev ve ev eşyası konusunda ise tüm ihtiyaçları karşılıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ev bulma ve eşya tedariki konusunda kendilerine yardımcı olan Keçiören Belediyesine teşekkür eden depremzede Okan Fidan ise şunları kaydetti:

"Annen, babam ben ve küçük kardeşim Ankara'ya geldiğimizde Keçiören Belediyesi sağ olsun bizi misafirhaneye yerleştirdi. Ailemle birlikte sabah, öğlen, akşam 3 öğün yemek verildi. Duşumuzu alabiliyorduk. Genel ihtiyaçlarımızın hepsini karşılayabiliyorduk. Kardeşimi de okula yazdırdık. Okula yazıldığı için ev bulmamız gerekti. Ev konusunda da Allah razı olsun yardımcı oldular.

Daha sonra ev için eşyalar lazım oldu. Malatya'da da kurulu bir düzenimiz vardı ama hayat şartları işte…Burada yaşamaya devam edeceğiz. Belediye de kendi araçları ile depolarında bulunan eşyalardan bizlere verdi. Elimizi bir şeye dokundurmadık.

Belediye çalışanları sağ olsun yardımcı oldular. Şimdi eşyalarımızı eve doğru götürüyoruz. İyi insanlar var. Bu tarz afet günlerinde insanların seferberlik içinde olması bizleri mutlu etti. Bizi misafir eden Keçiören Belediyesi’nden ve Belediye başkanından, devletimizden ve milletimizden Allah razı olsun."

Öte yandan, Keçiören Belediyesinin eşya mağazasına hayırsever vatandaşlar tarafından eşyalar bırakılmaya, ihtiyaç sahibi depremzedeler tarafından da bu eşyalar alınmaya devam ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER