banner223

KTÜ'de Doğa Müzesi oluşturulacak

- Jeoloji Mühendisliği önünde oluşturulacak müze kapsamında, fakülte önüne 2 adet dinozor heykeli yerleştirildi

KTÜ'de Doğa Müzesi oluşturulacak

TRABZON (AA) - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünde oluşturulacak Doğa Müzesi kapsamında, fakülte önüne dinozor heykelleri yerleştirildi.

KTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ziya Kırmacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fakülte önüne yerleştirilen dinozor heykellerinin, planlanan Doğa Müzesi'nin ön hazırlıklarını oluşturduğunu söyledi.

Yöredeki yaygın kayaçların, minerallerin ve kalıntıların gösterileceği bir müze oluşturmayı planladıklarını aktaran Kırmacı, fakülte öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Faruk Aydın ve Araştırma Görevlisi Simge Oğuz Saka'nın konuyla ilgili çalışma yürüttüklerini belirtti.

Bu amaçla Ankara Büyükşehir Belediyesi Parklar Müdürlüğüyle bu tür heykellerin nasıl temin edileceği yönünde bir görüşme yapıldığını dile getiren Kırmacı, belediye yetkililerinin heykellerin nereden temin edilebileceği konusunda kendilerine yardımcı olduğunu ifade etti.

Kırmacı, hurda niteliğindeki dinozor heykellerinin Antalya'da bir firmadan getirildiğini de söyledi.

Hasarlı dinozor heykellerinin yeniden düzenlenerek bölüm bahçesinde sergilendiğini kaydeden Kırmacı, "Hurda maliyetinde olan bu dinozorların getirilmesi bölümümüzdeki öğretim elemanları tarafından görüşüldü. Rektörlük olarak sadece taşınma maliyeti karşılanarak çok cüzi bir miktara buraya getirildi. Tamamen müze oluşturulmasıyla ilgili bir çalışmadır." ifadelerini kullandı.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER