Ladik Belediyesinden Kurban Bayramı tedbirleri

SAMSUN (AA) - Ladik Belediyesi tarafından Kurban Bayramı dolayısıyla bir dizi tedbir alındığı bildirildi.Belediye Başkanı Selim Özbalcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye olarak vatandaşların Kurban Bayramı'nı rahat ve huzurlu...

Ladik Belediyesinden Kurban Bayramı tedbirleri

SAMSUN (AA) - Ladik Belediyesi tarafından Kurban Bayramı dolayısıyla bir dizi tedbir alındığı bildirildi.

Belediye Başkanı Selim Özbalcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye olarak vatandaşların Kurban Bayramı'nı rahat ve huzurlu bir ortamda geçirmeleri amacıyla gereken tüm önlemleri aldıklarını söyledi.

Kurban Bayramı süresince zabıta ve temizlik işçilerinin görevi başında olacağını belirten Özbalcı, "Kurban Hizmetleri Komisyonumuzun aldığı karara göre vatandaşlarımız kurbanlarını belirtilen yerler ile kapalı ve dıştan görülmeyen yerlerde kesebilir. Bu konuda vatandaşlarımıza sıklıkla duyuru yapıyoruz. Özellikle çevre sağlık bakımından ve hem de küçük çocuklarımızı olumsuz yönde etkileyen yol, meydan gibi görülebilen açık sahalarda kesim yapmamalarını rica ediyorum." dedi.

Kesilen kurbanların atıklarının rastgele atılmaması konusunda da uyarıda bulunan Özbalcı, atıkların temizlik işçilerine verilmesi veya poşetler içerisinde ağzı bağlanarak temizlik araçlarının geçeceği yol güzergahlarına bırakmaları gerektiğini ifade etti.

Özbalcı, market ve kasaplar haricinde sokaklarda kıyma çekiminin yasak olduğunu, zabıta ekiplerinin sürekli denetim yapacağını kaydetti.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER