Merzifon HEM'de yıl sonu sergisi

AMASYA (AA) - Merzifon Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından yıl boyunca verilen kurslara katılanların eserlerinin bulunduğu karma sergi açıldı.Kaymakam Gürkan Demirkale, Halk Eğitim Merkezindeki serginin açılışında yaptığı konuşmada, halk...

Merzifon HEM'de yıl sonu sergisi

AMASYA (AA) - Merzifon Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından yıl boyunca verilen kurslara katılanların eserlerinin bulunduğu karma sergi açıldı.

Kaymakam Gürkan Demirkale, Halk Eğitim Merkezindeki serginin açılışında yaptığı konuşmada, halk eğitim merkezlerinin önemine değinerek, ilçedeki faaliyetleri nedeniyle Merzifon Halk Eğitim Merkezi Müdürü, öğretmenleri ve kursiyerlere teşekkür etti.

Merzifon HEM Müdürü Cevdet Koç da HEM'lerin dikiş nakış kursları verilen yerler olmaktan ziyade her yaştan eğitim, gelir ve kültür düzeyindeki vatandaşlara ilgi, yetenek ve ihtiyaçlarına yönelik eğitimsel, mesleki, sosyal ve ekonomik alanlarda ücretsiz eğitimin verildiği hayat boyu öğrenme merkezleri olduğunu anlattı.

Açtıkları kursların ilgi gördüğünü, çok sayıda kursiyerin bu kurslar sayesinde ekonomik özgürlüğüne kavuştuğunu vurgulayan Koç, şunları söyledi:

"Bu yıl 210 sosyal, mesleki ve okuma yazma kursu açtık. Kurslara 5 bin 247 kursiyerimiz katılım sağladı. Ayrıca yıl içerisinde kursiyerlerimizin gelişimine yönelik 37 seminer düzenledik. Hedeflerimiz kurslarımızı yaygınlaştırarak bu kurslarımızdan daha çok insanın faydalanmasını sağlamaktır."

Konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi sunularak, serginin açılışı yapıldı.

Serginin açılışına Belediye Başkanı Alp Kargı ve diğer davetliler katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER