Merzifon'da öğrencilere çevre bilinci eğitimi verildi

AMASYA (AA) - Merzifon'da TEMA Vakfı İlçe Temsilciliği tarafından çevre bilincinin öğrencilere aşılanması için çeşitli etkinlikler düzenleniyor. TEMA Vakfı Botanik Bahçesinde düzenlenen etkinlikte, TOKİ Kara Mustafa Paşa Ortaokulu...

Merzifon'da öğrencilere çevre bilinci eğitimi verildi

AMASYA (AA) - Merzifon'da TEMA Vakfı İlçe Temsilciliği tarafından çevre bilincinin öğrencilere aşılanması için çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

TEMA Vakfı Botanik Bahçesinde düzenlenen etkinlikte, TOKİ Kara Mustafa Paşa Ortaokulu anasınıfı öğrencilerine, çevre ve çevrenin nasıl korunması gerektiği anlatıldı.

Eğitimde, öğrencilerin çevre konusundaki soruları cevaplanırken, çevrenin önemi, çevre kirliliğinin önlenmesi, çocuklara erken yaşta çevre bilincini aşılanması, değerlendirilebilir katı atıkların kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanım konularında bilinçlendirmenin amaçlandığı belirtildi.

TEMA Vakfı Merzifon Temsilcisi Kadir Acar, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukların erken yaşlardan itibaren doğa eğitimi almaları gerektiğini söyledi.

Bugün karşı karşıya olunan bazı ekolojik problemleri çözmek için sadece coğrafya, matematik, tarih veya dil bilgisinin yeterli olmayacağını aktaran Acar, doğayı tanıyan, seven, koruyan, kendisini doğanın sahibi değil de bir parçası olarak gören nesiller için çocukların daha fazla doğa ile iç içe olması gerektiğini kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER