Mudurnu'da 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı

BOLU (AA) - Bolu'nun Mudurnu ilçesindeki Yazılar Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı projeler, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda sergilendi. Okulda düzenlenen serginin açılışına, Mudurnu Kaymakamı Efecan Şahin, İlçe Milli Eğitim...

Mudurnu'da 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı

BOLU (AA) - Bolu'nun Mudurnu ilçesindeki Yazılar Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı projeler, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda sergilendi.

Okulda düzenlenen serginin açılışına, Mudurnu Kaymakamı Efecan Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nail Özarslan, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Fuarın açılışında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Özarslan, öğrencileri bilimsel düşünme, çalışma ve araştırma alışkanlığına yöneltmek gayesinde olduklarını ifade ederek, "Onların bireysel ve toplumsal sorunları tanıma, bu sorunlara çözüm yolları arama alışkanlığı kazandırma. Kişisel ve toplumsal araç gereçleri, kaynakları, zamanlarını verimli kullanmalarını sağlamak en önemli görevlerimiz arasındadır. Bu kapsamda ilçemize bağlı okullarımızda öğretim yılı boyunca öğretmenlerimiz öğrencilerimiz ile birlikte özverili çalışmalar yürütmüşlerdir. Bu özverili çalışmalar sonucunda ilçemiz Yazılar Ortaokulu'nda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenledi." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından öğrenciler tarafından hazırlanan 83 TÜBİTAK projesi, ziyaretçiler tarafından gezildi.

Öğrenciler ise hazırladıkları projeleri hakkında katılımcılara detaylı bilgi verdi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER