"Muhtarlık gönül işidir"

ORDU (AA) - Altınordu Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Temel, muhtarlığın geçim işi değil, gönül işi olduğunu söyledi. Temel, dernek binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte...

ORDU (AA) - Altınordu Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Temel, muhtarlığın geçim işi değil, gönül işi olduğunu söyledi.

Temel, dernek binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte muhtar adaylarının ortaya çıkmaya başladığını kaydetti.

Özellikle muhtarların bazı özlük haklarının iyileştirilmesinin ardından muhtar olmak isteyen kişi sayısının oldukça fazla olduğuna dikkat çeken Temel, bazı kırsal mahallerdeki muhtar adayının en az 3, ilçe merkezindeki mahallelerdeki muhtar adaylarınınsa en az 5 olduğunu kaydetti.

Seçimin yaklaşmasıyla birlikte muhtar adaylarının sayısında daha artış beklediklerini ifade eden Temel, "31 Mart'ta yapılacak yerel seçimde tüm mahallelerimizde kıyasıya bir yarış, muhtar adaylarını bekliyor. Erkek adayların yanı sıra kadın muhtar adaylarının da sayısı oldukça fazla. Bu da seçimlerin oldukça renkli geçeceği anlamına geliyor." dedi.

Temel, muhtarların halka hizmet etmek için aday olmaları çağrısında bulunarak, "Bazı adayların sadece muhtarlığın imkanlarından yararlanmak için aday olduğunu görüyoruz. Ancak muhtarlık geçim işi değil, gönül işidir. Tüm muhtar adaylarımızın ilk önceliği halkına hizmet etmek olmalıdır. 7-24 saat çalışmalı ve mahallesinde birleştirici bir tavır sergilemelidir." diye konuştu.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER