banner223

Öğrenciler fay izlerini inceleyecek

SAMSUN (AA) - Samsun Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün (AFAD) hazırladığı, TÜBİTAK destekli "Afet İzlerinin Peşinde" Projesi kapsamında ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri fay izi, çığ patikası ve heyelan lokasyonlarında...

Öğrenciler fay izlerini inceleyecek

SAMSUN (AA) - Samsun Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün (AFAD) hazırladığı, TÜBİTAK destekli "Afet İzlerinin Peşinde" Projesi kapsamında ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri fay izi, çığ patikası ve heyelan lokasyonlarında inceleme yapacak.

AFAD Samsun Müdürü Levent Uçarlı, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansında düzenlenen tanıtım toplantısında projeyi anlattı.

Mart ayında uygulanmaya başlanacak projeden ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan 300 kişinin yararlanacağını belirten Uçarlı, afet bilincine sahip bireyler yetiştirmek istediklerini vurguladı.

Uçarlı, projeyi, Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında öneri olarak TÜBİTAK'a sunduklarını, projenin 422 proje başvurusunun değerlendirildiği süreçte desteklenen 85 proje içinde yer almayı başardığını söyledi.

Engelli öğrencilerin de projeye katılacağına işaret eden Uçarlı, şöyle konuştu:

"Öğrencilere yönelik yer bilimleri ve afetler hakkında bilgilendirici sunumlar ve saha çalışmaları yapılacaktır. Bu sayede katılımcılarda etkileşimli öğrenmenin gerçekleşmesi, bilgi ve bilinç düzeylerinde artış sağlanması amaçlanmaktadır. Öğrenciler, saha çalışmaları kapsamı içinde bulunan fay izi, çığ patikası ve heyelan alanı gibi afet lokasyonlarına götürülerek, onlara konunun yerinde anlatılması ve anlaşılması sağlanacaktır. Program içinde doğal ve kültürel alanlar da gezilerek tanıtılacak ve bireylerin kültürel gelişimine katkıda bulunulacaktır."

Levent Uçarlı, projeyle öğrencilerin bilimsel olguları fark etmesini sağlayarak, sorgulama ve öğrenme isteklerini teşvik edeceklerini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER