Öğretmenlere uygulamalı uzay bilimi eğitimi

DÜZCE (AA) - Düzce'de görevli yaklaşık 100 coğrafya öğretmeni, 2023 Eğitim Vizyonu çalışmaları kapsamında, Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteği ve Düzce Bilim ve Sanat Merkezi'nin organizasyonuyla...

Öğretmenlere uygulamalı uzay bilimi eğitimi

DÜZCE (AA) - Düzce'de görevli yaklaşık 100 coğrafya öğretmeni, 2023 Eğitim Vizyonu çalışmaları kapsamında, Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteği ve Düzce Bilim ve Sanat Merkezi'nin organizasyonuyla düzenlenen "Aynı Gökyüzü Altında Yer Gök Bilim Şenliği"nde uzay bilimi konusunda eğitim aldı.

Düzce Belediyesi Aile Yaşam Merkezi ve Çocuk Kulübü'nde gerçekleştirilen eğitimlerde, astronomi ve coğrafya alanında çalışma yapan 16 akademisyen, 3 gün boyunca ilde görev yapan Sosyal Bilgiler, Coğrafya, Fen Bilimleri ve Okul Öncesi öğretmenlerine uygulama temelli, tasarım ve beceri çalışmaları yaptı.

Atölye çalışmalarının da gerçekleştirildiği etkinlikte, Efteni Gölü, Hamamüstü ve Güzeldere Şelaleleri'nde incelemelerde bulunularak, deprem fay hatları, jeolojik yapı, bitki örtüsü incelemeleri ve arazi çalışmaları gerçekleştirildi.

Etkinlikler sonunda katılımcılara sertifikaları, törenle dağıtıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER